Hoppa till huvudinnehållet

Wennerna gläds över ökat intresse för Skutberget

Publicerad:
Thomas Martinsson och de övriga i föreningen skulle vilja se fler toaletter, strandduschar och ett litet kafé. "Det är toalettbrist, många uträttar sina behov i skogen, och fikasugna åker till Bergvik."
Thomas Martinsson och de övriga i föreningen skulle vilja se fler toaletter, strandduschar och ett litet kafé. "Det är toalettbrist, många uträttar sina behov i skogen, och fikasugna åker till Bergvik." Foto: Helena Karlsson

Fler och fler passar på att röra sig i naturen när eventuell virusspridning sätter stopp för samlingar i stadsmiljö.

Skutberget är en plats som fått fler besökare, och nu hoppas en av föreningarna som brinner för området att kunna dra nytta av detta.

– Det har varit lite marknadsföring från kommunen och First camp kring området, men Skutberget har uppmärksammats medialt och intresset har ökat successivt, säger Thomas Martinsson, ordförande i Skutbergets Wenner.

Han säger att Skutberget alltid varit väl använt, särskilt sommartid. Men sedan "det jädra viruset kom", som Thomas Martinsson säger, så har intresset ökat än mer.

Vanligtvis brukar föreningen hålla i en Skutbergsdag såhär års, men det går inte i år av naturliga skäl.

– Vi brukar ha många hundra besökare och det skulle bryta mot reglerna, men vi har planer på att försöka komma ut och informera ett par gånger i månaden.

Från kommunens sida har man avsatt 15 miljoner kronor för att bland annat åtgärda byggnader på området.

Med tanke på att aktiviteten ökat på området, tror du att någon kommer hända inför sommaren?

– Jag vet inte ärligt talat, kanske blir det lite renovering och de kanske fixar toaletter, men ett litet kafé som vi gärna skulle vilja se tror jag inte det blir.

"Vi har fått ett jädra skyltfönster", kommenterar Robin Ambell, vd för Högt & lågt Sverige, det nyligen uppsatta hindret.
"Vi har fått ett jädra skyltfönster", kommenterar Robin Ambell, vd för Högt & lågt Sverige, det nyligen uppsatta hindret. Foto: Helena Karlsson

"En het potatis"

Lite annorlunda kommer det dock se ut på Skutberget i sommar. I alla fall på lite högre höjder, då en privat aktör den andra helgen i juni öppnar den nya höghöjdsbanan.

– Vi har märkt av ett stort spontant intresse, kanske tack vare corona då många motionerar i området, säger Robin Ambell, vd för Högt & lågt Sverige.

Han säger att han känner till att Skutberget är "en het potatis och ett känslomässigt området" och var beredd på det värsta.

– Men folk verkar tycka att det är en kul satsning som vi gör.

Vill se dagsläger

Thomas Martinsson säger att de inte har något emot privata aktörer, men att området ska vara öppet för alla.

– Anders Forssell som skapade området ville lära folk om vett och etikett i naturen och ta hand om både den psykiska och fysiska hälsan. Det vill vi gärna utveckla, med exempelvis dagsläger för barn, för det kommer att vara ett annat samhälle efter pandemin.

– Skutberget är det finaste vi har.

Artikeltaggar

Anders ForssellFirst campHögt & lågtKarlstads kommunNyheterSkutbergetSkutbergets WennerThomas Martinsson

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.