Hoppa till huvudinnehållet

Arenan visar filmklassiker i maj

Publicerad:
I filmklassikern "Nyckeln till frihet" planerar fångarna Red (Morgan Freeman), och Andy (Tim Robbins) en flykt från Shawshankfängelset. Filmen röstas ofta fram som en av filmhistoriens bästa, nu visas den och andra klassiker på Arenan i Karlstad.
I filmklassikern "Nyckeln till frihet" planerar fångarna Red (Morgan Freeman), och Andy (Tim Robbins) en flykt från Shawshankfängelset. Filmen röstas ofta fram som en av filmhistoriens bästa, nu visas den och andra klassiker på Arenan i Karlstad.

Under maj kommer Arenan i Karlstad att fokusera på filmklassiker under vinjetten "Throwback Thursday". Varje torsdag med start den 7 maj visar biografen i bibliotekshuset en film som varit banbrytande och först ut är science fiction-filmen ”The Matrix” i regi av syskonen Wachowski.

Urvalet är enligt ett pressmeddelande: "Filmer som med tiden har fått en självklar plats i filmhistorien och betraktas idag som mästerverk med en särskild plats i publikens hjärta.”. Filmerna som följer blir ”Nyckeln till frihet”, ”Trollkarlen från Oz” och den franska klassikern ”Medan vi faller” som också uppmärksammats för sin stilbildande musik.

Artikeltaggar

ArenanBioFilmNöje/KulturScience fiction

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.