Vårdcentral genomförde stickprovstest

Nyheter
PUBLICERAD:
Vårdcentralen Gripen.
Foto: Helena Dahlgren
Vårdcentralen Gripen har genomfört ett stickprovstest på personer som sökt sig till luftvägsmottagningen där. Syftet har varit att få en bild av hur många av de sökande som bar på coronaviruset. Det skriver SVT Värmland.

Testet genomfördes första helgen i maj och visade att 9 av de 25 personer från Karlstad som testades var smittade med viruset.

Alla testade uppvisade symptom som kunde innebära att de var smittade av coronaviruset.

– Det var lite fler än vad jag hade trott. Samtidigt så har vi ju sett en ökning av antalet patienter som söker vård hos oss. Och de som söker är sjukare, säger Birgitta Sahlström som är enhetschef på vårdcentralen Gripen i Karlstad till SVT Värmland.

1 900 patienter har vänt sig luftvägsmottagningen sedan den öppnade den 13 mars.

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.