Hoppa till huvudinnehållet

Supertalangen lekte hem en ny seger

Publicerad:
Maestro Zon lekte hem sin tredje raka seger från debuten och siktas nu mot E3-kval i juni.
Maestro Zon lekte hem sin tredje raka seger från debuten och siktas nu mot E3-kval i juni. Foto: Lennart Kihlman

Tre starter och tre segrar – snackhästen Maestro Zon har inlett karriären på bästa sätt.

På måndagskvällen lekte han hem en ny seger när han startade på Färjestad.

– Jag är så glad, det är det här som man vill uppleva med travet! säger tränaren Michael "Håson" Larsson.

Det var första gången som Maestro Zon var med i ett lopp med autostart men han visade bilprovstarten innan tävlingarna att det inte skulle vara något problem.

När det väl var dags för lopp så öppnade Maestro Zon snabbt och höll ut Fröken Marie med knapp men ändå säker marginal. Efter ett inledningsvarv på 15,6 avslutades det sista varvet på 13,3 med 12,6 de sista 400 meterna.

– Jag körde på säkerhet den första biten men när vi fick häst utvändigt körde jag på lite för att inte behöva släppa ner henne framför oss. I spets slappnade han av och han är lik sin pappa Readly Express på det sättet. Jag körde sedan på en del det sista varvet för att ge honom lite hårdhet. Banan var kanonfin, den bästa som jag kört på i landet i år, säger Larsson.

Siktar på E3-kval

Planen för den närmsta tiden ser ut enligt följande:

– Det finns ett lopp på Färjestad den 25 maj som han står perfekt inne i. Är han bra där så testar vi i E3-kvalet i Örebro den 15 juni.

Troll Tundra, Nelly Jernberg tränar, vann till ett glatt odds, 30,44, vid årsdebuten i Årjäng den 5 april och efter två starter i år är hon fortfarande obesegrad. Från ett innerspår kunde inte Troll Tundra svara ut Texida från start men när Tom Horpestad gick ut i andraspår på den sista långsidan så tog Troll Tundra i direkt och segern blev säker.

Carl Johan Jepson och Harley har haft fina framgångar de senaste månaderna och den här kvällen kom den deras tredje raka tillsammans och hästens femte raka seger.

Jepson hittade tredje par utvändigt från spår åtta bakom startbilen och efter draghjälp av Grandfather Bill runt den sista kurvan avgjorde Harley mot den tappre spetshästen Dexter Brick till slut.

Dubbel för Westholm

Framgångsrikast på V64 blev Jörgen Westholm som tog en dubbel genom att vinna med Global Army och Sir Henry P.Hill.

Global Army tog ledningen och svarade bestämt när Lovato America kom upp på utsidan. Det blev rejäl körning en bit men det klarade Global Army och han var rejäl vid sin seger.

Rejäl var även Sir Henry P.Hill när han vann V64-5. Dryga varvet från mål lämnade Westholm femte par utvändigt och hans häst svarade ut Sliding Home på ett ärligt sätt till slut.

Kvällen avslutades med ett K50-lopp och här avgjorde Upcoming Artist och Roger Anderberg mot Ivan och Olof Högberg på upploppet efter att de båda även duellerat om ledningen efter ett par hundra meter.

Artikeltaggar

Carl Johan JepsonFärjestadstravetTom HorpestadTrav

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.