• idag
  31 maj
  19°
  • Vind
   2 m/s
  • Vindriktning
   NO
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • måndag
  1 juni
  20°
  • Vind
   3 m/s
  • Vindriktning
   O
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • tisdag
  2 juni
  20°
  • Vind
   3 m/s
  • Vindriktning
   S
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • onsdag
  3 juni
  15°
  • Vind
   2 m/s
  • Vindriktning
   O
  • Nederbörd
   0.0 mm

Spelrecension: Gears Tactics - Våldsam action i behagligt strategi-tempo

Spel
PUBLICERAD:

Gears Tactics

Windows
Splash Damage/The Coalition
Åldersmärkning: 18

Gears of War dök upp första gången 2006. Ett faktum som får mig att känna mig väldigt gammal, för det känns inte som ett så gammalt spel som det faktiskt är. Sedan dess har serien traskat på, men har mestadels hållit sig väldigt nära originalets recept med midjehöga skydd och köttig action.

Egentligen har serien alltid varit en självklar kandidat för att omvandlas till ett strategispel. Det gäller att vara smart och inte utsätta sig för fara i onödan. Skydd är direkt livsavgörande. Och så klart den där motorsågen som är inbyggd i seriens ikoniska automatvapen. Den finns med här också, och att såga sönder motståndarna ger givetvis diverse bonusar.

Gears Tactics är i princip ett Gears of War-spel, fast utzoomat och omgjort till turordningsbaserad strategi. Och det funkar utmärkt. Till skillnad från liknande spel, som XCOM (vars senaste del släpptes nyligen, och recenserades på de här sidorna förra veckan), så är Gears Tactics betydligt mer linjärt. Du betar av karta efter karta, tills du möter en extra stor och särskilt elak boss. Mellan striderna vecklas berättelsen ut genom påkostade mellansekvenser.

Just intrigen är inte särskilt spännande, men jag gillar karaktärerna tillräckligt mycket för att vilja följa med på deras resa ända till slutet. Framför allt gillar jag sättet de slåss på, förstås. Det här är ett gediget, snyggt och intensivt strategispel med riktigt underhållande taktiska strider. Den som alltid velat slåss mot locust-horderna i Gears-serien, men inte riktigt gillar actionspel, har nu chansen att göra det i ett betydligt mer behagligt tempo.

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.