Hoppa till huvudinnehållet

Simon, 18, gav bort 420 luncher till sjuksköterskor

Publicerad:
Elisabeth Brynolf och Camilla Gustafsson från Vårdförbundets avdelningsstyrelse i Värmland tar emot gåvan från Simon Gustafsson. Landshövding Georg Andrén gratulerade till den fina gåvan.
Elisabeth Brynolf och Camilla Gustafsson från Vårdförbundets avdelningsstyrelse i Värmland tar emot gåvan från Simon Gustafsson. Landshövding Georg Andrén gratulerade till den fina gåvan. Foto: Lisa Olaison

420 luncher till sjuksköterskorna som vårdar coronapatienter i Värmland var målet. På torsdagen kunde 18-årige Simon Gustafsson till slut överräcka presentkorten till Vårdförbundets representanter.

– Jag är mållös och berörd. Det är helt fantastiskt gjort, säger Vårdförbundets avdelningsordförande Camilla Gustafsson.

NWT:s läsare känner till Simon Gustafsson och hans 33 mil långa cykelresa och insamlingskampanj för att få ihop pengar till 420 lunchpresentkort. Till slut, efter mycket jobb, hade 34 000 kronor kommit in på kontot.

– Räknar man med allt annat stöd i form av sponsring är vi uppe i över 40 000 kronor, säger han.

De ska cykla ihop 400 luncher till sjuksköterskor

Som utlovat går pengarna till presentkort som alla sjuksköterskor i Värmland som vårdar covid 19-patienter kan köpa varsin lunch för. På det sättet gynnar han dessutom lokala restauranger i Karlstad, Arvika och Torsby som också har det kämpigt.

Simon nådde målet: lunch till coronasköterskorna

Vid en ceremoni vid landshövdingens residens lämnade Simon över presentkorten. Han passade på att tacka alla som hjälpt till på olika sätt, med pepp längs vägen under cykelresan, sponsring av hotellnätter, swishbidragen, specialpris på lunchpresentkorten.

– Jag vill rikta ett stort tack till alla!

18-årige Simon Gustafsson har samlat in pengar till 420 luncher till sjuksköterskorna på CSK. Georg Andrén, landshövdingen, var med vid överlämnandet av presentkorten till Vårdförbundet.
18-årige Simon Gustafsson har samlat in pengar till 420 luncher till sjuksköterskorna på CSK. Georg Andrén, landshövdingen, var med vid överlämnandet av presentkorten till Vårdförbundet. Foto: Lisa Olaison

Öste beröm

Vid ceremonin östes det tack och beröm över Simon också. Landshövdingen lovordade hans initiativ. Insamlingen skedde i hans UF-företag och Ung Företagsamhets regionchef Anna Forsberg hyllade hans driv och energi. Vårdförbundets representanter överlämnade en ryggsäck med informationsmaterial om utbildningar till vårdyrken.

– Du har precis de egenskaper vi söker efter, du har empati och ser att individen kan göra skillnad.

Simon själv var glad när allt var över. Han sammanfattade känslan så här:

– Mäktigt!

Vem vill du hylla?

Anette Engström, butikschef Accent, Duvanhuset: Personalen på sjukhuset. De gör ett otroligt bra jobb och har mycket tyngd på sin axlar. De är värda all uppmuntran. De har med sig jobbet jämt och behöver få andrum.
Anette Engström, butikschef Accent, Duvanhuset: Personalen på sjukhuset. De gör ett otroligt bra jobb och har mycket tyngd på sin axlar. De är värda all uppmuntran. De har med sig jobbet jämt och behöver få andrum. Foto: Jonas Klint
Tobias Ellström, Karlstad: Folkhälsomyndigheten och regeringen. De har ett bra sätt att informera, de ger oss verktygen, sedan är det upp till oss att efterleva det. Vi kunde ju lika gärna ha haft en Trump! Det är många som kämpar bra, restaurangerna med sina nya take away-koncept och liknande. Jag vill hylla kollektivet.
Tobias Ellström, Karlstad: Folkhälsomyndigheten och regeringen. De har ett bra sätt att informera, de ger oss verktygen, sedan är det upp till oss att efterleva det. Vi kunde ju lika gärna ha haft en Trump! Det är många som kämpar bra, restaurangerna med sina nya take away-koncept och liknande. Jag vill hylla kollektivet. Foto: Jonas Klint
Maria Berglöf, Karlstad: Ingen särskild, mer alla vi tillsammans för det känns som att vi bryr oss mer om varandra nu. Vi visar mer hänsyn, och det känns som att vi har fått ett varmare klimat. Småsaker blir mindre viktiga.
Maria Berglöf, Karlstad: Ingen särskild, mer alla vi tillsammans för det känns som att vi bryr oss mer om varandra nu. Vi visar mer hänsyn, och det känns som att vi har fått ett varmare klimat. Småsaker blir mindre viktiga. Foto: Jonas Klint
Daniel Färdigh, Skattkärr: Alla som visar extra medmänsklighet och som gör något för andra. I Skattkärr finns det en Facebookgrupp med personer som hjälper dem som sitter i karantän med att handla. Man ser lappar som folk sätter upp om att de kan hjälpa. Folk bryr sig och det visar att samhället fungerar.
Daniel Färdigh, Skattkärr: Alla som visar extra medmänsklighet och som gör något för andra. I Skattkärr finns det en Facebookgrupp med personer som hjälper dem som sitter i karantän med att handla. Man ser lappar som folk sätter upp om att de kan hjälpa. Folk bryr sig och det visar att samhället fungerar. Foto: Jonas Klint

Artikeltaggar

Camilla GustafssonNyheterVårdförbundetVärmland tillsammansVärmlands län

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.