• söndag
  31 maj
  20°
  • Vind
   2 m/s
  • Vindriktning
   NO
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • måndag
  1 juni
  20°
  • Vind
   3 m/s
  • Vindriktning
   O
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • tisdag
  2 juni
  20°
  • Vind
   3 m/s
  • Vindriktning
   S
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • onsdag
  3 juni
  15°
  • Vind
   2 m/s
  • Vindriktning
   O
  • Nederbörd
   0.0 mm

Segt och slarvigt med Evil Elvis

Skivor
PUBLICERAD:

Danzig

Sings Elvis
(Cleopatra Records)

Att Glenn Danzig till sist skulle få ur sig ett helt album där han enbart tolkar Elvis Presley var väl på ett eller annat sätt oundvikligt. Den gamle gnällige punkikonen har ju kallats Evil Elvis sedan urminnes tider tack vare sin fylliga röst och har vid flertalet tillfällen smugit in passningar på skiva till Tupelos store son. Med andra ord förstår ni att förväntningarna har varit skyhöga inför den här releasen.

Men den slutsats man tyvärr kan dra efter de här 14 spåren är att Glenn Danzig borde ha gjort den här hyllningen för cirka 25 år sedan när hans röstresurs peakade - inte ett par veckor innan han fyller folkpensionär. Pipan orkar inte riktigt hela vägen, flera av de bluesiga låtvalen säckar nästan ihop innan de är klara och ljudmixen verkar ha rattats in under en fikarast.

Visst, det finns några ljusglimtar - men i det här fallet föredrar jag originalet alla dagar i veckan. Och hoppas att Glenn Danzig fortsätter att vara nostalgisk med sin gamla punkskapelse Misfits istället.

Bästa låt: Always on my mind

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.