Replik: SD säger nej till kvotering

Publicerad:
Vi vill ha en kvalitet framför kvotering och kvantitet, skriver Ljubica Jasic Modin. Foto: Fredrik Karlsson

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.

Rätt person med rätt kompetens på rätt plats oavsett kön, skriver Ljubica Jasic Modin.

Svar till Anders Tallgren och Linda Larsson (NWT 20/4).

Sverigedemokraterna har ett kvinnoförbund. Sverigedemokraterna i Karlstad har av 7 ordinarie ledamöter – 4 kvinnor och 3 män. Sverigedemokraterna Karlstad har en kvinnlig gruppledare. Av SD:s ledamöter i Värmlands distriktsstyrelse är 6 stycken kvinnor och 5 män.

Jag vill påpeka att vi i Sverigedemokraterna både på riks och lokalt är emot en kvotering, för det är precis det Anders Tallgren och Linda Larsson efterlyser. Vi vill ha en kvalitet framför kvotering och kvantitet. Rätt person med rätt kompetens på rätt plats oavsett kön.

Så skriver du en debattartikel

Vi har haft den här diskussionen i kommunfullmäktige och vi står bakom vårt beslut där vi röstade emot Socialdemokraternas förslag både i kommunstyrelse och kommunfullmäktige som handlade om att mäta könsfördelning bland förtroendevalda. Vi valde att inte rösta på Socialdemokraternas förslag av flera orsaker, bland annat för att deras förslag handlar om kvotering.

Vi sverigedemokrater anser att redovisningen ska göras som en helhet och inte nedbruten per parti. Det är upp till varje parti att bestämma hur de vill göra med sina nomineringar och vilken fördelning som ska råda.

Att påstå att de som inte vill mäta könsfördelning bland förtroendevalda är sämre partier än Socialdemokraterna är inget annat än nonsens, men Socialdemokraterna i Karlstad tycks trivas med att ständigt försöka mäta vem som drar sakerna till sin spets på mesta och bästa sätt, snarare än att fundera på vad som är ett bra förslag på riktigt. Man försöker vilseleda Karlstadsborna genom denna retorik, för att sedan hävda att allt handlar om fördelning av makt.

Nej till kvotering, ja till kunskap och kvalitet.

Ljubica Jasic Modin (SD)

Gruppledare, Karlstad

Artikeltaggar

Anders TallgrenDebattKarlstads kommunKvoteringLinda LarssonLjubica Jasic ModinSocialdemokraternaSverigedemokraterna

Läs vidare