Carl Anton sjunger igen

Skivor
PUBLICERAD:

När Carl Anton är tillbaka med sitt första album på 33 år är det mycket som är förändrat, men ändå så välbekant.

Med sig har han brorsdottern Titti Nordemar på sång, Backa-Hans Eriksson, bas och Per-Erik Hallin på piano i en blandning av gammalt och nytt. Redan på inledande Jag kan jag vill förklarar Carl Anton att han “har fått lust att sjunga en gång till” och slutresultatet är vackert och ofta rörande.

Det är som att han i stunden inser vilka perspektiv tiden laddar texterna med; visorna om sommaren blir till vemodiga reflektioner över livets korthet och gamla låtar som Överbyvals och Nu går sista visan får ännu ett liv. Carl Antons röst är förvånansvärt stark med tanke på omständigheterna och när han avslutar med nya sånger som På ålderns höst känns det som att en hel generation tackar och bugar för stunden på jorden. Ännu en svensk visklassiker hann han visst med, Carl Anton.

Bästa låt: Blommorna blommar blott tillfälligtvis

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.