Bert Deivert & Libby Rae Watson - Lätt och luftigt sväng

Skivor
PUBLICERAD:

Bert Deivert, inbodd värmlänning sedan länge, släpper sin trettonde skiva, den här gången tillsammans med Libby Rae Watson från Mississippi.

Efter att ha lärt känna varandra på nätet strålade Watson och Deivert samman under 2019 för att turnera och spela in en skiva. De förenas av en kärlek för den lite folkigare bluesen och här har de har skrivit några nya låtar som de blandar upp med klassiker i genren. Som någon form av centralfigur fungerar Sam Chatmon, blueslegend från The Mississippi Scheiks, som också var den som förde ihop de två.

Libby och Bert har det där speciella samspelet mellan sig som man stöter på ibland, men som är så svårt att sätta ord på. De klickar helt enkelt musikaliskt och det svänger lätt och luftigt om deras akustiska gitarrer och mandoliner och med gäster som Eric Bibb och munspelaren Charlie Musselwhite blir det en ren fröjd att lyssna på.

Bästa låt: I won't cry

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.