Hoppa till huvudinnehållet

Consto bygger 900 lägenheter på Coop-området

Publicerad:
Byggbolaget Consto får uppdraget att bygga 897 nya lägenheter på det gamla Coop-området intill Tullholmsviken av Magnolia bostad.
Byggbolaget Consto får uppdraget att bygga 897 nya lägenheter på det gamla Coop-området intill Tullholmsviken av Magnolia bostad. Foto: Christer Wik

Det blir byggbolaget Consto som får uppdraget att uppföra 897 nya lägenheter åt Magnolia bostad på det gamla Coop-området i Karlstad.

Bolagen har tidigare samarbetat i Karlstad i projektet Kvarteret Varvet i Yttre hamn. Nu ska Consto bygga tre nya bostadskvarter på Coop-området intill Tullholmsviken som fördelas på tre etapper.

Den första kommer att bestå av tre bostadshus med 217 lägenheter. Byggstart blir det preliminärt i september i år och husen ska stå klara i april 2023.

Etapp två innehåller tre bostadshus och totalt 222 lägenheter, är tänkt att påbörjas i januari 2021 med färdigställande i december 2023.

Den sista etappen om tre hus med 458 lägenheter planeras påbörjas i januari 2022 och är tänkt att stå klar i december 2025.

Totalt ligger kontraktsumman för de 897 lägenheterna på cirka 960 miljoner kronor, meddelas det i ett pressmeddelande.

Artikeltaggar

Bostad och byggenConsto ABCoopMagnolia BostadNyheterTullholmsviken

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.