Ingen konsert i Mariebergsskogen för Ulf Lundell

Nöje/Kultur
UPPDATERAD:
PUBLICERAD:
Får stanna hemma.
Foto: FREDRIK SANDBERG / TT

Ulf Lundell ställer in sin planerade sommarturné med anledning av spridningen av coronaviruset, meddelar arrangören Live nation.

"Man hoppas dag för dag trots att man inser att det nog är kört, man hoppas och gör scenarier, men en 70+-man som jag på hotell i Stockholm, på gator och torg, i replokaler, ute i Sverige, det är inte rimligt eller ansvarsfullt", säger Ulf Lundell i ett pressmeddelande som publicerats i ett flertal evenemangsgrupper på Facebook.

Artisten skulle ha spelat på 16 platser i Sverige från juni till augusti. Till Karlstad och Mariebergsskogen var det tänkt att han skulle komma den 21 augusti. Några nya datum är inte inplanerade i dagsläget.

"Kanske kan jag komma på något annat sätt att leverera. Live är live, men just nu inte särskilt live. Man får fundera. Jag skickar mina hälsningar till alla trogna fans, till alla som sliter i sjukvården, till andra 70+-folk i karantänerna", säger Lundell.

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.