Brandmän räddade harungar från skat-attack

Nyheter
PUBLICERAD:
Här en av harungarna som kunde räddas.
Foto: Räddningstjänsten
Brandmännen Ida Nilsson och Mathias Enström fick på tisdagsförmiddagen göra en annorlunda insats när de räddade tre stycken harungar från en argsint skata.

– Det var i samband med att vår nya fastighetsskötare visades runt på området som vi upptäckte att några harungar blev utsatta av en skata, säger Glenn Appel, räddningschef i beredskap.

Ida Nilsson och Mathias Enström ryckte då in och flyttade på de två harungarna så att de varken skulle fortsätta attackeras av skatan eller riskera att bli överkörda eftersom de befann sig nära räddningstjänstens utryckningsväg.

– De ska inte vara framför våra portar där de riskerar att bli överkörda, säger Ida Nilsson.

Harungarna stoppades in i den kattbur som fanns liggandes på stationen och förflyttades bort från det farliga område de befann sig i.

– Vi har sett att de hållit till vid vårt utegym så vi flyttade dem dit.

En tredje unge

Men räddningsoperationen var inte klar med det eftersom det visade sig att det fanns ytterligare en harunge som behövde hjälp.

Efter att ha satt samtliga tre harungar i säkerhet försvann de in under en container.

– Vi vet inte riktigt vart de tog vägen sen. Men det känns bra att vi kunde flytta dem i säkerhet från trafiken. Intressant också att det hela var på vårt eget område, säger Glenn Appel.

Vart mamma och/eller pappa hare befann sig under dramat är oklart, men förhoppningen är att de tre harungarna kunnat återförenas med åtminstone någon av dem.

Här nedan kan du se räddningstjänstens egen film från räddningsinsatsen. Den finns även publicerad på Räddningstjänstens Facebooksida.

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.