Hoppa till huvudinnehållet

V5-skrällarna duggade tätt i regnet

Publicerad:
Pastor Lucas, nummer fyra, fick en sen lucka och spurtade till vinst mellan hästar.
Pastor Lucas, nummer fyra, fick en sen lucka och spurtade till vinst mellan hästar. Foto: Lennart Kihlman

Det var gott om överraskningar vid Färjestads V5-omgång på måndagskvällen. Endast fem system hade alla rätt och belönades med drygt 102 000 kronor för det.

En av skrällarna ordnade Tom Horpestad med Pastor Lucas i V5-3.

Pastor Lucas hade ett lopp i kroppen då årsdebuten var avklarad på Axevalla i början av april och nu var han redo för att ta karriärens första seger i den 16:e starten.

In i det längsta såg det inte ut att bli någon lucka från rygg på ledande Carlos Lennon, men så galopperade utvändige Pappajonnys Ilse in på upploppet. Pastor Lucas fick dock luckan först 100 kvar och han sköt till rappt mellan hästar till en knapp seger.

– Vi hade lite tur att luckan kom men jag är väldigt nöjd med hästen. Vi har tränat rejält i vinter och sist gick han med tunga PG-skor men nu hade han lätta skor och en amerikansk sulky. Pastor Lucas är en andelshäst och det finns andelar kvar i honom, informerar Tom Horpestad.

Ivarsson överraskade

Pastor Lucas var streckad på två procent enligt insatsfördelningen och Mona Bäckström-tränade Fixie hade samma procentsats när hon vann den andra avdelningen, ett lopp ingående i Värmlands Folkblads Amerikaresa, med Emma Ivarsson

Fixie satt placerad som femma på innerspår efter ett varv och 900 meter från mål gick Emma ut i rygg på avancerande Aurora Palema. In i den sista kurvan såg Jeppas Tarpon ut som loppets vinnare, men när Ivarsson satte in attacken 300 kvar avslutade Fixie rejält och avgjorde med säker marginal.

Den tredje överraskningen på V5-spelet kom i den sista avdelningen när Carl Johan Jepson vann med Eric Martinsson-tränade Milord.

Från sjunde par utvändigt tog Jepson sats i tredjespår efter ett varv och efter fin draghjälp av Solkattens Chiron under slutvarvet var Milord starkast över upploppet.

Det var en av två vinster för Jepson under kvällen. Den andra kom i det åttonde loppet med Maria Carlsons Elle Vild, som efter ett lopp i rygg på ledande Charlock Gandador spurtade ner Magnus Jakobssons häst i en tät upploppsduell.

Stark insats av Gazza

Annars började det favoritbetonat på V5 då segervane Gazza B.R. inledde raden. Han gjorde comeback på Åby den 8 april och blev då tvåa bakom Ivory di Quattro i ett V86-lopp. Den sistnämnde imponerade när han vann på V75 i helgen och nu var det Gazza B.R.:s tur att imponera. Han fick nämligen inget gratis då han fick trava utvändigt om ledande A Deal is a Deal men i en snabb avslutning, 12,6/500 meter, avgjorde Björn Goops häst med säker marginal.

Precis som Jepson vann Goop två lopp. Seger nummer två kom i det sjunde loppet med debuterande High Flyer, Kim Pedersen tränar, som kom till spets på den första långsidan trots ett bakspår.

Björn hade ytterligare en seger på gång, men Laleh Pellini kunde inte stå emot Chris Crystals tunga avslutning i V5-4.

I det avslutande amatörloppet vann Sofie Karlsson-tränade Chill out Joe efter en rejäl insats tillsammans med Nicklas Nilsson.

Artikeltaggar

Björn GoopCarl Johan JepsonFärjestadstravetTom HorpestadTravV5

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.