Ny vd för Tidningsutgivarna

Näringsliv
PUBLICERAD:
Tidningsutgivarna har utsett en ny vd, Ewa Thorslund.
Foto: Helena Landstedt/TT
Ewa Thorslund blir ny vd för tidningsutgivarnas branschorganisationen TU – Medier i Sverige. Hon tillträder sin nya roll på TU den 1 juni 2020.

Ewa Thorslund har tidigare arbetat som direktör för Statens medieråd samt som näringspolitisk expert för it- och telekomindustrin.

– Jag är glad att TU kunnat rekrytera Ewa Thorslund som både har stor kompetens om mediebranschens utveckling och inom näringspolitik, säger Victoria Svanberg, en av NWT Gruppens ägare och ordförande TU – Medier i Sverige.

Ewa Thorslund är i dag verksam som konsult gällande frågor som rör medier och samhällets digitalisering. Hon är aktiv som författare, skribent och föreläsare, samt har en lång erfarenhet från både privat och offentlig verksamhet.

– Det känns otroligt spännande och intressant att få vara med och utveckla TU:s verksamhet och uppdrag, säger Ewa Thorslund, tillträdande vd TU – Medier i Sverige i ett pressmeddelande.

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.