Miljoner till projekt för äldre med demenssjukdom

Publicerad:
Ett värmländskt projekt som riktar sig till äldre får miljonstöd från Allmänna arvsfonden. Foto: Janerik Henriksson/TT

Studieförbundet Vuxenskolan i Värmland får 4,5 miljoner kronor från Allmänna arvsfonden.

Pengarna ska användas i ett projekt som vänder sig till äldre personer med en demenssjukdom.

Enligt ett pressmeddelande ska metoder utvecklas som kan stimulera målgruppen att återge berättelser och barndomsminnen med mera i kulturella uttryck.

– Vi är jätteglada att vi får möjligheten att genomföra detta projekt. Vi ser fram emot att få utveckla nya idéer och ny verksamhet tillsammans med våra samverkanspartners: särskilda boenden, resurscentrum, demensföreningen och föreningen SPF. Vi tror att projektet kan ge goda och positiva effekter för framtiden, säger Jenny Linzie, projektledare Studieförbundet Vuxenskolan, i pressmeddelandet.

Artikeltaggar

Allmänna arvsfondendemensNyheterStudieförbundet VuxenskolanVärmlands län

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs vidare