Hoppa till huvudinnehållet

Håkan Hellströms Ullevi-konserter ställs in

Publicerad:
Håkan Hellströms sommarkonserter på Ullevi flyttas.
Håkan Hellströms sommarkonserter på Ullevi flyttas. Foto: Per Wahlberg/TT

Håkan Hellströms sedan länge utsålda konserter på Ullevi i sommar ställs in, meddelar arrangören FKP Scorpio.

De fyra konserterna som skulle ha ägt rum i juni och augusti flyttas till sommaren 2021.

"Varken arrangörer eller experter har vetat hur länge det här ska hålla i sig. Jag själv har känt att det vore skönt med något fint i horisonten att blicka fram emot. Något slags party när allt det här är överspelat och förbi. Jag bestämmer inte över sånt, men nu blir det faktiskt så. Spelningarna flyttas ett helt år till sommaren 2021", skriver Håkan Hellström i en hälsning till sina fans.

3 tips från Mattias Hellberg: "Det kommer förlösa dig och öppna upp många dörrar"

Flyttas automatiskt

Konserterna som skulle ha ägt rum den 12 och 13 juni samt 28 och 29 augusti i sommar har redan fått spikade datum, samtliga i augusti 2021. 20-21 samt 27-28, närmare bestämt. Biljetter till sommarens konserter flyttas automatiskt över till nästa års spelningar.

"Musik kommer ändå i år, som ni kanske vet. Rampljus. Skivan är uppdelad i två delar och vi får höras på platta i år i stället för live. Hoppas att ni diggar den. Den är egentligen gjord för scenen, men den tiden kommer", skriver Håkan Hellström i sitt meddelande till fansen.

Hellberg om sina Ullevikonserter med Håkan HellströmHellbergs resa med Hellström till Ullevi

Får vänta

Intresset för Håkan Hellström på Ullevi har varit enormt. När biljetterna till de två första konserterna släpptes i augusti förra året kraschade arrangörens sajt, varpå ytterligare två konserter planerades in. Kort därefter kunde man konstatera att Hellström skrivit historia sedan även den fjärde konserten blivit utsåld – ingen annan artist har sålt ut Ullevi fyra gånger en och samma sommar. Men nu får rekordet vänta till sommaren 2021.

Artikeltaggar

GöteborgHåkan HellströmNöje/KulturUllevi

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.