Mattias Alkberg - Barpianisten vid världens slut

Skivor
PUBLICERAD:

Jag vet inte riktigt om det kan ha att göra med omslaget – som visar bodenhotellet Bodensia på en bergsplatå intill en glödande himmel – men när jag lyssnar på Mattias Alkbergs nya skiva får jag känslan av att han låter som en barpianist vid världens slut skulle göra.

Alkberg har nog aldrig gjort så mycket pianobaserad musik på ett bräde förut, och jag kan lova er att Bodensia är det bästa som kommit från den här otroligt produktiva människan alltsen 2011 års Anarkist. Egentligen är ju Mattias Alkberg alltid en fullpoängare, men grejen är att han kanske inte alltid orkar vara det så länge. Bodensia, däremot, innehåller elva spår som äntligen får mina tårar att rinna av andra anledningar än skärmtiden och pollen.

Bara sättet som Alkberg behandlar texterna kommer få alla hans lyssnare att fundera på om inte högoddsaren ”juver” kan vara svenskans allra vackraste ord.

Bästa låt: Första språket

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.