Hoppa till huvudinnehållet

Lucinda Williams - Trump, djävulen och demonerna

Publicerad:
När svärtan är som svartast.
När svärtan är som svartast. Foto: Mark Zaleski

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.

På Good Souls Better Angels dansar djävulen och demonerna hand i hand till Lucinda Williams ärrade röst. I det bluesiga dunklet skildrar hon bland annat de öppna såren av att vara kvinna och det rådande politiska klimatet.

Över hela albumet vilar en rasande vrede, där melodierna, texterna och energin växer ihop och faller isär. Byggs upp för att mynna ut i psykedeliska gitarrer. För den som är van vid att höra Williams i americanaskrud blir Good Souls Better Angels en ny riktning. Det är råare och hårdare, där det bluesiga går mot den mytiske djävulen själv och de fuzziga garagerockinfluenserna bygger upp en brinnande barriär till hennes allvarsamma och känslomässiga texter. Man Without a Soul handlar om president Trump, Big Black Train för tanken till Springsteen medan Big Rotator osar och pyr i demoniska rytmer. På Good Souls Better Angels är svärtan som svartast och hjärtat som mest brutet och Williams gör en skildring av nutiden på sitt egna fantastiska sätt.

Bästa låt: Big Black Train

Artikeltaggar

BluesCountrymusikSkivor