Ana Diaz - Som en oskavd debutant

Skivor
PUBLICERAD:

Från säker källa har jag hört att författaren Monika Fagerholm under sina skrivkurser uppmanar deltagarna att leta i hjärnan efter vad de absolut inte vill skriva om – det som skaver mest – och skriva om just det.

Jag är helt med på vad Fagerholm menar, men tänker samtidigt att det beror lite på hur man förmedlar det skavande. Ana Diaz har ett uttryck som är så svalt att hon liksom nästan flyter ovanpå. Det skaver i hennes låtar utan att nödvändigtvis gör det i hennes röst. En killgissning är att Diaz som etablerad låtskrivare vant sig vid att lämna sina låtar vidare till andra som tolkar dem. Samtidigt: det fina med Ana Diaz är att hon, trots att hon har en lång och gedigen karriär bakom sig, låter som en debutant.

Det finns en skärpa i berättelserna som är ovanligt att man lyckas behålla långt efter sina första tunga släpp. Jag hade bara önskat en tydligare, mer skavande, avsändare.

Bästa låt: Bästis

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.