"Inget beslut om Hotell Selma före sommaren"

Publicerad:
Beslutet om vad som ska inrymmas i före detta Hotell Selma Lagerlöf kommer sannolikt efter sommaren. Foto: Bengt Krönström

Processen kring vad som ska inrymmas i före detta Hotell Selma Lagerlöf går vidare. Men mycket är ännu oklart.

– Jag skulle inte tro att det blir något beslut före sommaren, säger kommunalrådet Tobias Eriksson (S).

Tidigare i veckan förklarade Erikssons kommunalrådskollega, Gunilla Ingemyr C), att en förskola var ett av förslagen som fanns med högt upp på listan över tänkbara verksamheter. Detta med anledning av en fullmäktigemotion i ärendet från Liberalernas Marianne Åhman och Barbro Dolling.

Tobias Eriksson, som även är styrelseordförande i Sunne fastighets AB som nu äger lokalerna, förklarar att vägen framåt är ganska lång.

– Först ska alla inspel från Sunne kommun och verksamheterna bli klara. Sedan ska Sunne fastighets titta på hur de framställda behoven ska kunna tillgodoses rent praktiskt. Och det kommer att ta tid. Jag har svårt att se att det skulle kunna vara klart före sommaren, säger han.

Eriksson bekräftar att frågan om nöjesarrangemang i delar av lokalerna fortfarande lever. När det gäller vilka kommunala verksamheter som kan inhysas i det före detta hotellet lyfter han fram tre huvudkandidater i nuläget.

– Det är hemtjänsten, förskola och särskilt boende. Men mycket arbete återstår. Framför allt är vi måna om att det här ska bli en bra process, säger Tobias Eriksson.

Artikeltaggar

Barbro DollingGunilla IngemyrMarianne ÅhmanNyheterSelma LagerlöfSunneSunne Fastighets ABSunne kommunTobias Eriksson

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs vidare