Hoppa till huvudinnehållet

Historisk ökning av anmälningar till a-kassa

Publicerad:
Många arbetsterapeuter har anmält sig till a-kassan visar månadsstatistik från Akademikernas a-kassa. Arkivbild. Foto: Terje Bendiksby/NTB Scanpix/TT

Akademikernas a-kassa har fått 3,3 procent fler medlemmar under mars månad, det motsvarar fler än 23 000 personer. Under perioden februari 2019 till februari 2020 låg ökningen på cirka 0,9 procent, visar a-kassans månadsstatistik.

"Vi har aldrig tidigare haft en sådan här ökning beroende på förändrat arbetsmarknadsläge. Många har fått upp ögonen för hur viktigt det är att trygga sin ekonomi med en arbetslöshetsförsäkring", säger Akademikernas a-kassas chef Katarina Bengtson Ekström i ett pressmeddelande.

Bland de förbund som är anslutna till Akademikernas a-kassa har Sveriges Arbetsterapeuter störst ökning av medlemmar som nu ansluter sig – en ökning på 11,8 procent.

Det är även en ökning av antalet personer som ansöker om stöd från Akademikernas a-kassa.

"Vi har sett en ökning av antalet arbetslösa som får ersättning under hela 2019. Att ännu fler anmält sig på arbetsförmedlingen i mars har redan nu lett till fler ansökningar", säger Katarina Bengtson Ekström.

Artikeltaggar

A-kassaEkonomiSverige

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.