Hoppa till huvudinnehållet

Höjd borgen till fastighetsbolag klubbades

Publicerad:
Sunne fastighets AB får en utökad borgen. Det beslutade kommunfullmäktige under måndagskvällen. Foto: Åsa Eneljung

Kommunfullmäktige i Sunne hade sitt sammanträde med bara 21 ledamöter, mot normala 41. Det fanns ingen talarstol och man satt glest i Frykensalen på Sunne bibliotek. Början av mötet kom att att handla om information om coronaläget i kommunen.

Kommunfullmäktige i Sunne har beslutat om möjligheten att delta i möten med olika politiska organ, vilket har aktualiserats i samband med coronaviruset. Beslutet blev att ledamöter och ersättare kan närvara på distans om det finns särskilda skäl och att detta anmäls senast två dagar före sammanträde.

Kommunfullmäktige har beslutat att ingå borgen för Sunne fastighets AB till ett totalt högsta belopp om 450 miljoner kronor. I samband med byggande av bostäder på Magasinsgatan, Allégården och före detta Selma Spa behöver fastighetsbolaget låna mer än tidigare beviljad borgen. Ett enigt fullmäktige sade ja till förslaget.

En försäljning av ett område där Stora torget legat har varit på gång. Med vissa redaktionella ändringar säljs markområdet för 2,5 miljoner kronor. Det är exploatören Sunne matmarknad AB. Man har för avsikt att bygga butik med lägenheter ovanpå och fullmäktige sade ja till försäljning.

Det blev en lång debatt om detaljplanen för Holmby 2:1, öster om flygfältet i Sunne. Henrik Lagerlöf (HS), ville att ett 400 meter långt staket mera i detalj skulle beskrivas i detaljplanen. Fullmäktige valde slutligen att klubba igenom det ursprungliga förslaget.

Artikeltaggar

AllégårdenHenrik LagerlöfKommunfullmäktigeMagasinsgatanNyheterPolitikSunneSunne Fastighets AB

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.