Bubbel från Byrån: En svensk paragrafryttare

Signerat | Coronaviruset
PUBLICERAD:
Men en S-märkt partibok fungerar uppenbarligen som fribrev till nya hamnar att plundra, skriver Byrån (Bild på Dan Eliasson.)
Foto: Janerik Henriksson/TT
Byrån anar att Beredskapsmuseets paragrafryttare misstagit termen totalförsvar för tokförsvar.

Region Skåne drog igång en kampanj för att få folket i syd att tvätta händerna under coronakrisen. Vips hade den klassiska bilden ”en svensk tiger”, blivit en helyllesvensk blågulrandig tvättbjörn omgiven av lödder. En fiffig bildsättning som kittlar medborgarnas pliktkänslor.

Beredskapsmuseet som äger upphovsrätten till tigern tvingade dock regionen att dra tillbaka bilden. Byrån anar att Beredskapsmuseets paragrafryttare misstagit termen totalförsvar för tokförsvar.

Hamnar alltid fel

Enligt uppgifter i Dagens Nyheter (9/4) utpekas Myndigheten för samhällsskydd och beredskap, MSB, som en bromskloss mot alla företag som vill hjälpa till i coronakrisen.

Få personer som har följt karriären för MSB:s generaldirektör Dan Eliasson blir särskilt förvånade. Det genomgående resultatet i hans tidigare chefskap i Myndighetssverige – Försäkringskassan, Migrationsverket och Polismyndigheten – har varit dysfunktionella verksamheter. Men en S-märkt partibok fungerar uppenbarligen som fribrev till nya hamnar att plundra.

Högt spel om spel

Smittskyddsåtgärderna leder till inställda matcher. Nu går det inte längre att satsa på utgången av spel med boll och puck. Byrån vill därför tipsa om alternativa möjligheter till vadhållning. I coronatid bänkar sig Sverige framför en oväntad tevesuccé – Folkhälsomyndighetens pressträffar.

Byrån anar fantastiska möjligheter för alla oddsmakare, exempelvis hur många dagar till kommer Anders Tegnell förneka smittspridning hos asymtomatiska? Eller varför inte direkt från regeringens bord: Hur många nya bemyndigandelagar kommer regeringen lura på oppositionen den närmaste veckan? Eller varför inte: När kommer SD bryta sin självvalda isolering från oppositionsarbetet?

Svenska Nyhetsbyrån

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.