Hoppa till huvudinnehållet

Derbyt i Norge målet för Mahonys talang

Publicerad:
Millmighty glänste i sin årsdebut tillsammans med sin tränare Paw Mahony.
Millmighty glänste i sin årsdebut tillsammans med sin tränare Paw Mahony. Foto: Lennart Kihlman

Paw Mahony har förhoppningar om att vara med i Norskt Travderby med Millmighty.

Under söndagen var det dags för årsdebut och den slutade på bästa sätt med en enkel spurtseger.

– Loppet blev precis som jag hoppades på, kommenterar Mahony.

Millmighty har under hela sin karriär gjort ett klassigt intryck. Under söndagen var det dags för den första starten som fyraåring och från ett tillägg blev det perfekt.

Mahony hittade tredje par utvändigt och efter lite draghjälp av Fly High Son runt den sista kurvan så avgjorde Millmighty lekande lätt när attacken sattes in på upploppet.

– Loppet blev precis som jag hade hoppats på och det var gott om krafter kvar i mål. Vintern har varit bra för Millmightys del och som snabbast inför den här starten hade han tränat 25/3 000 meter i Arvika. Det stora målet för året är Derbyt och jag tänkte matcha honom i ett vardagslopp till innan vi spänner bågen lite. Vi har fortfarande alla växlar kvar i hästen när det gäller balans och utrustning, berättar Paw Mahony.

Dubbel för Aarum

Dagfinn Aarum slog till med en dubbel på GS75-spelet.

Reime Kongen visade en härlig styrka när han var tvåa bakom Viking Faks på V75 på Färjestad den 7 mars och den utnyttjade Aarum då han körde fram utvändigt om ledande Mjölner Marius varvet från mål.

Redan 600 meter kvar övertog Reime Kongen ledningen och vann säkert före Vollanfaks och Grude Svarten, som delade på andraplatsen.

– Jag kände att jag var tvungen att köra fram då den häst som jag trodde var värst emot hade ledningen. Jag såg Reime Kongen i den senaste starten och var inte rädd för att ta den positionen, sa Dagfinn Aarum till ATG live.

Dubbeln fullbordades med Jetske Beemd i den sista avdelningen. Hon svarade för en mycket bra insats då hon fick trava utvändigt om ledande Livi Oboy. Båda hästarna gav allt långt före de övriga konkurrenterna och precis vid målgång satte Jetske Beemed nosen först.

Karriärens andra seger

I lärlingsloppet ingående i Wången Cup blev det Färjestadsseger genom Håkan Andersson-tränade Valkyria K. Tillsammans med Henna Halme tog Valkyria K. spets i kamp mot No Faith och i en snabb avslutning tog hon karriärens andra seger före favoriten Fleur Mearas, som fick trava utvändigt under hela loppet.

Dokonjo mötte klart bättre hästar den här gången än vid vinsten på Åby men det blev en ny seger. Mikael Å Linderoth körde fram utvändigt om ledande Puccy Italia mitt i loppet och redan i utgången av den sista kurvan var segergreppet kopplat. Seek and Destroy och Categorical, som blev hindrad av en tröttnande Puccy Italia, försökte utmana men Dokonjo var helt enkelt för bra.

I den inledande avdelningen på GS75 var det stenhårt i mål mellan Diversity Pellini och Loes och det var den förstnämnde som vann med knapp marginal.

Carl Johan Jepson fick sedan revansch genom att spetsvinna avdelning fem med Listas Psycho.

Artikeltaggar

Årjängs travbanaCarl Johan JepsonDagfinn AarumGS75Paw MahonyTrav

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.