Hoppa till huvudinnehållet

Schön bjöd på en V65-skräll

Publicerad:
Text Copycat och Daniel Schön vann V65-1 lätt till oddset 21,87.
Text Copycat och Daniel Schön vann V65-1 lätt till oddset 21,87. Foto: Lennart Kihlman

V65-omgången på Färjestad med ett breddtrav omsatte hela 2,5 miljoner kronor.

Sex rätt gav 12 808 kronor och det skrällde direkt när Daniel Schön vann V65-1 med Text Copycat.

– Det var länge sedan jag vann lopp så den här segern satt skönt, kommenterade Schön.

Text Copycat gjorde sin tredje start i Daniel Schöns regi och det var en kraftigt förbättrad insats som han bjöd på i jämförelse med de två första starterna. Efter ett lopp som tvåa i andraspår satte Schön in attacken i utgången av den näst sista kurvan och via 13,5/800 meter blev det en utklassningsseger.

Det här var Daniel Schöns första seger sedan juni 2010, då med Nävers Jenny, och segergesten kom redan mitt på upploppet.

– Jag trodde på en förbättrad insats den här gången då vi körde barfota och jag kände att jag hade mycket att åka med när jag attackerade. De var länge sedan jag vann ett lopp så den här segern satt skönt. Jag har inte kört så många lopp de senaste åren, men nu har jag sex starthästar i stallet och tänkte köra oftare själv, berättar Daniel Schön.

Klarade öppningen

En riktigt bra vinnare fick vi se i den andra avdelningen där Dallas Brick vann tillsammans med Shkelzen Koka. I en snabb öppning, 08,9/500 meter, fick Dallas Brick trava utvändigt om Towbar innan han kunde överta ledningen i den andra kurvan. Trots den inledningen gick Dallas Brick undan enkelt till slut och vann före Elsa C.B.

Osborn Klipp valde vi att spika, men han fick svar i spetskampen av invändige M.T.Magic Dream. Peter Ådefors hade täckning för den taktiken och segern blev enkel före favoriten som Hans Crebas valde att krypa ner i rygg med.

Dubbel för Andersson

Mest streckad i omgången var Enjoy's Top Gun, men han kunde inte svara ledningen från innerspåret och galopperade kort efteråt. Inspector Cool kom till ledningen men 900 meter från mål kunde Lidaz Katzner överta. Andreas Andersson hade sedan koll på sin rygg och även om Inspector Cool sköt till vasst den sista biten tog Lidaz Katzner sin andra raka seger med säker marginal.

Andreas Andersson blev kvällens enda dubbelsegrare. Seger nummer två ordnade han med Swift Diva, som vann det sista loppet efter en rejäl avslutning från fjärde par utvändigt.

Deepak Am var den tredje mest streckade hästen på V65-spelet, men inte heller i montéloppet blev det en favoritseger. Det dominerades fullständigt av Dallas S.I.R., som Felicia Jansson red till ledningen på den första långsidan och sedan var ekipaget aldrig i förlustfara.

Andra för Linryd

Acksjökungen var positiv i comebacken som fyra och tillsammans med Markus Linryd avslutade han V65-raden. i ett galoppfyllt lopp lotsade Linryd fram Acksjökungen perfekt och när attacken sattes in avgjorde han utan problem. Det här var andra kusksegern för Markus Linryd, som tidigare tränade Skoghalls innebandydamer, den första tog han med Youssea Gazolina i Årjäng förra sommaren.

I det första loppet vann Peter Cederin från spets med Lemolast, som tränas av Anders Persson.

I lopp två blev det en rejäl överraskning när Lolita Tooma och Andreas Espebu Lövdal vann till oddset 44,79 efter ett lopp i andra par utvändigt.

Artikeltaggar

Andreas AnderssonDaniel SchönFärjestadstravetMarkus LinrydTravV65

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.