• idag
  31 maj
  19°
  • Vind
   2 m/s
  • Vindriktning
   NO
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • måndag
  1 juni
  20°
  • Vind
   3 m/s
  • Vindriktning
   O
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • tisdag
  2 juni
  20°
  • Vind
   3 m/s
  • Vindriktning
   S
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • onsdag
  3 juni
  15°
  • Vind
   2 m/s
  • Vindriktning
   O
  • Nederbörd
   0.0 mm

Screeching Weasel - Mästerverket som Ramones aldrig gjorde

Skivor
PUBLICERAD:

Screeching Weasel

Some freaks of atavism
(Monona Records)

Det är i bistra coronatider som man inser att lite trevlig, klassisk och enkelspårig punkrock kan vara den bästa av mediciner. Men Some freaks of atavism är något ännu bättre – en kombination av mirakelkur och vaccin signerat Screeching Weasel.

Kvintetten från Illinois har hållit fanan högt i genren sedan mitten av 80-talet och trots turbulens, splittringar och medlemsbyten har frontfiguren Ben Weasel alltid landat på fötterna igen och levererat den stabilaste av Ramones-punk.

Fjorton spår som klockar in på knappt 32 minuter kunde ha varit dubbelt så mycket när allt är en fest från början till slut. Stora ord – men jag undrar om inte Screecing Weasel nu har gjort mästerverket som Ramonesbrorsorna aldrig gjorde.

Bästa låt: Back of your head

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.