• söndag
  31 maj
  20°
  • Vind
   2 m/s
  • Vindriktning
   NO
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • måndag
  1 juni
  20°
  • Vind
   3 m/s
  • Vindriktning
   O
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • tisdag
  2 juni
  20°
  • Vind
   3 m/s
  • Vindriktning
   S
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • onsdag
  3 juni
  15°
  • Vind
   2 m/s
  • Vindriktning
   O
  • Nederbörd
   0.0 mm

Nightwish - För mycket av allt

Skivor
PUBLICERAD:

Nightwish

Human :II: Nature.
(Nuclear Blast)

Åttio överdramatiska minuter med den finska symphonic metal-ambassadören är både tålamodsprövande och intrycksöverväldigande.

God symfonisk metal bör finna en harmoni mellan det hårda och fula och det pampiga och vackra. På det nionde studioalbumet bränner man av allt krut redan under de två svulstiga öppningsnumren Music och Noise. Bombastisk äventyrsmetal med episk klang, klaviatur och Floor Jansens sirensång – omvälvande likt en hysterisk scen hämtad ur Pirates of the Caribbean. Konfetti och stora trumman må vara festligt, men inte om man experimenterar med effekterna från start till mål.

Oavsett hur professionell man är inom sitt gebit så måste jag ifrågasätta avslutningen All the works of nature which adorn the world. En halvtimmes instrumental resa över åtta delar, tillika en vacker hyllning till naturen. Tyvärr ytterst malplacerad och blir efterrätten som ingen orkar. Nightwish gör mycket rätt, men i slutändan känner jag mig konfundersam och splittrad.

Bästa låt: Shoemaker

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.