• söndag
  31 maj
  20°
  • Vind
   2 m/s
  • Vindriktning
   NO
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • måndag
  1 juni
  20°
  • Vind
   3 m/s
  • Vindriktning
   O
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • tisdag
  2 juni
  20°
  • Vind
   3 m/s
  • Vindriktning
   S
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • onsdag
  3 juni
  15°
  • Vind
   2 m/s
  • Vindriktning
   O
  • Nederbörd
   0.0 mm

En trygg smak av Toscana

Mat & dryck
PUBLICERAD:
Vi må leva i en slags vänthall nu. Limbo är ledordet. Men allt står inte stilla. I vinvärlden måste vingårdarna tas hand om och förberedas för sommaren. För vår marknad måste hyllorna fyllas på med nya årgångar till bolagsbutikerna.

En av dem är nya årgången av Quercia al Poggio, en av mina personliga favoriter i det fasta sortimentet. Vinet kommer från Chianti Classico i Toscana och finns i 55 butiker. Smaken är frisk av syrliga körsbär, mineraler, vilda hallon, knapriga tranbär, röda plommon och ceder. En genuin och ekologisk Chianti som med sin trygga smak av Toscana gör extra gott under denna märkliga tid. Den smakar dessutom extra bra till en hederlig bolognese. Låt den puttra längre på spisen och använd dig av svensk ekologiskt nötfärs, vitlök, morötter och en dekadent skvätt rött vin. Mat för själen och välbefinnandet. Precis som vinet.

Quercia al Poggio 2017

Vinet: Quercia al Poggio 2017

Nr: 2376, fast sortiment

Druvor: sangiovese

Pris: 139 kr

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.