Hoppa till huvudinnehållet

Tapper senast - kommer till spets nu?

Publicerad:
Foto: Marcus Bryngelsson

På lördag kväll är det ett breddtrav på Färjestad.

Det är en V65-omgång och vi tror att Axevallatränaren Hans Crebas har en stor möjlighet att vinna avdelning fyra med Osborn Klipp.

Den senaste starten för Osborn Klipp var vid Årjängs premiär den 5 april och trots att hästen stod i 58 gånger pengarna valde Crebas ett offensivt upplägg då han körde fram till utvändigt om ledande Botox efter ett knappt varv.

Det fanns sannerligen täckning för den styrningen då Osborn Klipp fullföljde starkt som trea. Nu handlar det om ett springspår och det är dessutom anmält barfota runt om.

– Han kan vara lite strulig med voltstart så jag hade hoppats på spår ett eller springspår. Jag tror att jag kan köra Osborn Klipp till ledningen i den första kurvan och kommer vi dit kör jag i ett jämnt och hårt tempo. Med all respekt för motståndet tycker jag att min häst ska räknas tidigt, säger Crebas.

Han har även Antonio Symponic till start i V65-1.

– Det gick långsamt senast och min häst blev väldigt het invändigt i kön så det blev helt fel. Han har gjort några hyfsade lopp och hade faktiskt vunnit med en lucka i den sista kurvan i Örebro näst senast. Han är ingen stjärna, men lite bättre än raden, säger Crebas.

På det stora systemet nöjer vi oss med att spika Osborn Klipp men på det lilla spikar vi även Vikelda i det avslutande kallblodsloppet. Hon kom i gång med karriären först som femåring men har inlett mycket bra med två segrar på sex starter.

Det ser ut som att hon kan rekordsänka en del, vid vinsten i Gävle den 4 mars var det busväder och hon bara joggade undan långt före fältet, och normalt ska det vara en fin segerchans här.

9 T.N.T.Dynamite tog spets senast men galopperade i utgången av den sista kurvan i platsstriden. Med det loppet i kroppen bör formen vara framflyttad och han tippas i ett öppet lopp.

5 Towbar gick en rejäl avslutning, 12,7/700 meter, i spåren senast bakom vinnande Botox. Från ett bra startspår bakom startbilen ska det vara god chans att Nicklas Nilsson hittar ett fint slagläge här.

1 Enjoy's Top Gun fullföljde på ett bra sätt som femma på Axevalla i den senaste starten. Det är inte säkert att han kan försvara innerspåret här, men det bör bli en bra position och på visad form får han vår tipsetta.

4 Inspector Cool är intressant här då han är startsnabb. Den hittills enda segern i karriären är tagen i monté och här kan den första i ett sulkylopp komma trots att det handlar om comeback.

10 Lidaz Katzner gav ett fint formbesked i den senaste starten och är ett tidigt bud trots ett bakspår på kort distans.

6 Osborn Klipp höll starkt som trea utvändigt om Botox senast. Han är anmäld barfota runt om nu och vi väljer att spika Hans Crebas häst på V65.

13 Deepak Am gjorde en fin insats som trea i monté på ett krävande underlag i Örebro näst senast. I den senaste starten visade han fortsatt fin form med en vass spurt, 11,5/400 meter, i ett V64-lopp som vanns av Simb Murdoch.

9 Utano Marancourt är en bra montéhäst och trots att det handlar om den första starten på ett år tror vi att han är med i segerstriden.

6 Vikelda har inlett karriären på ett lovande sätt och var överlägsen i Gävle näst senast. Hon kan rekordsänka en bit och har god chans att avsluta V65-omgången.

Stora systemet (ovan strecket): 5x4x3x1x4x3 = 720 rader.

Lilla systemet (halvfet stil): 4x2x2x1x4x1 = 64 rader.

Artikeltaggar

FärjestadstravetTravV65

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.