Hoppa till huvudinnehållet

RIK-profilens mamma hade änglavakt i kampen mot corona

Publicerad:
McKenna Meuer gjorde, som innermittfältare, 22 mål på 53 division 1-matcher i RIK Karlskoga innan hon flyttade hem till USA och avslutade sin karriär förra sommaren. Detta blott 25 år gammal. Foto: Fredrik Narvelid

Akutläkaren trodde inte att McKenna Meuers mamma Sandy skulle klara första natten. Hon klarade både den och totalt elva dagar i respirator och koma innan hon lämnade sjukhuset.

Tidigare RIK-kuggen McKenna Meuer, 26, och hennes familj har några ofattbart påfrestande veckor bakom sig.

McKennas mamma, Sandy Andringa Meuer, drabbades av corona i slutet av mars och för henne blev virussjukdomen livshotande.

Sandy skrevs in på St. Mary's Hospital i Madison, Wisconsin, den 27 mars.

"Vi visste inte om det då, men akutläktaren tittade på hennes bröst med röntgen första natten och trodde inte att hon skulle klara sig genom natten. Hon är den sjukaste patienten han har haft som har kommit ur en respirator", skriver McKenna i ett långt inlägg på Facebook.

"Fantastiskt ögonblick"

Tack vare intensivvårdspersonalens hjälp och viljan att kämpa, viljan att leva, trotsade Sandy oddsen.

Hon klarade både den natten och totalt elva dagar i respirator och koma innan hon svarade för en smått mirakulös återhämtning.

Fem dagar efter det att hon väcktes ur sitt koma och lämnade intensiven gick hon, jublande med munskydd, själv ut från sjukhuset i måndags.

McKenna Meuer och Karlskogabördige pojkvännen Sonny Thérus, som numera bor tillsammans i USA, var bara två av många släktingar som väntade utanför sjukhuset.

"Vi höll avstånd, men stod bredvid dom när vi alla fick se mamma lämna sjukhuset. Det var ett fantastiskt ögonblick för oss alla och jag är så stolt över hur vårt gäng hanterade detta, bar varandra genom de tuffa stunderna och firade de goda", skriver McKenna.

"Snälla ta det här seriöst"

Efter 17 dagar på sjukhuset väntar nu vila och återhämtning hemma för mamma Sandy.

Familjen tackar alla som har skickat böner och positivitet och personalen på St. Mary's Hospital ännu mer.

"Min mamma hänvisar till intensivvårdsläkarna och sjuksköterskorna som hennes 'utomjordiska änglar'. Eftersom hon naturligtvis aldrig fick se hur någon såg ut på grund av all skyddsutrustning säger hon att de såg ut som rymdvarelser. Men de är hennes hjältar och för dom är min familj skyldig allt. Det är tack vare dom min mamma fick gå ut från sjukhuset i dag. Vi är så otroligt lyckligt lottade".

USA är det hårdast drabbade landet i världen både sett till antalet dokumenterade coronafall och omkomna – 614 246 respektive 26 064 stycken enligt worldmeters.info.

"Jag gjorde inte det här själv. Jag hade en armé av familj och vänner och ett samhälle som backade mig, det fungerade. Snälla ta det här seriöst. Jag trodde aldrig att det här kunde bita mig. De tror att jag fick det i Connecticut, när jag hjälpte min son att lämna skolan. Håll er friska och lyssna på varningen. Håll personerna som är först fram i nödsituationer säkra. Jag är ett mirakel för att läkare och sköterskor är hjältarna", skriver Sandy Andringa Meuer själv på Facebook.

&quot;Jag är så otroligt stolt över henne, &apos;for kicking Covid’s ass&apos;, och ännu mer stolt över att vara hennes dotter&quot;, skriver McKenna Meuer (här till höger om mamma Sandy) i ett långt <a href="https://www.facebook.com/mckenna.meuer/posts/10222186815122384" id="link-5e29c143065e05cbdc7bbc7cedfdbf39">Facebookinlägg.</a>
"Jag är så otroligt stolt över henne, 'for kicking Covid’s ass', och ännu mer stolt över att vara hennes dotter", skriver McKenna Meuer (här till höger om mamma Sandy) i ett långt Facebookinlägg. Foto: PRIVAT

Artikeltaggar

CoronavirusetFotbollMadisonMcKenna Meuer

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.