Hoppa till huvudinnehållet

Magnolia säljer 900 bostäder vid Tullholmsviken

Publicerad:
Det gamla Coop-området vid Tullholmsviken ska bli bostadsområde. Nu har Magnolia sålt sina kommande nya lägenheter till fastighetsbolaget Trenum.
Det gamla Coop-området vid Tullholmsviken ska bli bostadsområde. Nu har Magnolia sålt sina kommande nya lägenheter till fastighetsbolaget Trenum. Foto: Christer Wik

Magnolia bostad som nyligen köpte mark av Coop Värmland vid Tullholmsviken i Karlstad säljer nu de kommande cirka 900 bostäderna till fastighetsbolaget Trenum.

I två omgångar har Magnolia bostad köpt sammanlagt tre kvarter på det gamla området för livsmedelsproduktion vid Tullholmsviken som ska förvandlas till ett nytt bostadsområde.

Magnolia bostad ska där bygga cirka 900 bostäder, både bostadsrätter och hyresrätter, ett projekt som bolaget Consto får totalentrepenaden för. Det är ritat av Lindberg Stenberg arkitekter.

Magnolia bostad som i stor utsträckning utvecklar nya bostadsområden för försäljning väljer redan nu att göra just så med sin del av gamla Coop-området.

Köpare av de 900 bostäderna är fastighetsbolaget Trenum som till lika delar ägs av Tredje AP-fonden och fastighetsbolaget Balder. Bedömt fastighetsvärde vid färdigställande uppgår till 1,7 miljarder kronor.

– Trenum fokuserar på tillväxtorter med positiv befolkningsökning, vilket stämmer mycket väl på Karlstad.

Byggstart i höst

– De bostäder vi nu köper uppfyller våra krav på yteffektiva attraktiva bostäder av hög hållbarhet och vi ser mycket fram emot vårt samarbete med Magnolia Bostad, säger Marcus Hansson, vd på Trenum i ett pressmeddelande.

Byggstarten för de första lägenheterna är planerad att starta i höst och inflyttningen beräknas börja ske från januari 2023.

Magnolia bostad byggde för några år sedan 316 lägenheter på Kanikenäsholmen. 152 av dem såldes till Slättö förvaltning och blev hyresrätter. De övriga såldes av Skandiamäklarna som bostadsrätter.

Artikeltaggar

BalderBostad och byggenCoop VärmlandNäringslivSkandiamäklarnaTredje AP-fondenTullholmsviken

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.