Ett vin för grillpremiären

Mat & dryck
UPPDATERAD:
PUBLICERAD:
Snart är det påsk, även om den kanske firas lite annorlunda i år. Förhoppningsvis blir påskhelgen solig och varm, så att vi kan vara ute och sätta igång premiärgrillen.

Ingen grill utan vin som det gamla djungelspråket säger. I Argentina - grill-landet nummer ett - lägger man allt på gallret. Korvar, inälvor, filéer och t-ben. Eventuellt någon grönsak för syns skull. En asado, som grillmiddag kallas där, har alltid sällskap av chimichurri, en inhemsk salsa med vitlök, persilja, chili och olja bland annat. Och rött vin i glasen så klart. Gärna på landets stora druva malbec.

Vinfirman Catena Zapata har gjort vin i över 100 år, så de vet vad de gör. Prova deras Paraje Altamira Malbec som finns i det tillfälliga sortimentet. Njut av vildhallon, viol, mogna jordgubbar, saftiga körbär och torkade örter till påskens asado. Hela 4800 flaskor landade på hyllorna förra veckan. En borde bli din. Minst.

Catena Zapata Paraje Altamira Malbec 2017

Vinet: Catena Zapata Paraje Altamira Malbec 2017

Nr: 95738, tillfälligt sortiment

Druvor: 100 % malbec

Pris: 149 kr

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.