• idag
  31 maj
  19°
  • Vind
   2 m/s
  • Vindriktning
   NO
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • måndag
  1 juni
  20°
  • Vind
   3 m/s
  • Vindriktning
   O
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • tisdag
  2 juni
  20°
  • Vind
   3 m/s
  • Vindriktning
   S
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • onsdag
  3 juni
  15°
  • Vind
   2 m/s
  • Vindriktning
   O
  • Nederbörd
   0.0 mm

Spelrecension Resident Evil 3: En okej besvikelse

Spel
PUBLICERAD:

Resident Evil 3

PS4/Xbox One/Windows
Capcom
Åldersmärkning: 18

Trenden med nyversioner av gamla spel håller inte bara i sig, den fortsätter att växa sig allt starkare. Förra året fick vi Resident Evil 2-nyversionen. En väldigt lyckad modern variant av en av skräckgenrens klassiker. Jag skulle bli förvånad om inte minst en nyversion av ett tjugo år gammalt japanskt spel hamnade på mångas årsbästalistor även i år, men jag tror inte att det blir Resident Evil 3 i första hand.

Med nyversionen hoppades jag att Capcom skulle ta de bra delarna av originalet och bättra på dem, samt mildra bristerna. Men istället skalar nya Resident Evil 3 bort en del av de mer intressanta bitarna från originalet. Vi får återigen ett ökat fokus på action, men skjutandet är för stelbent för att det ska bli ett riktigt bra actionspel. Spelets dragplåster är bjässen Nemesis – en stor, läpplös best som dyker upp och jagar dig av och till. Men de sekvenserna är på tok för hårt styrda, och blir aldrig särskilt spännande.

Som bäst är det när du får utforska, lösa pussel och gotta dig åt den täta atmosfär som den tjusiga grafikmotorn ändå bygger upp. Men de här bitarna är för korta, och bryts för ofta av med småtrista actionsekvenser. Resultatet är inte en katastrof, men väl en besvikelse. RE3 är en kort stunds okej förströelse, varken mer eller mindre. Nog hade Capcom kunnat åstadkomma mer än så här, om de ansträngt sig lite.

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.