Hoppa till huvudinnehållet

Norska travtränare vill öppna filialer i Årjäng

Publicerad:
Årjängs travbanechef Johanna Karlin får samtal från norska travtränare.
Årjängs travbanechef Johanna Karlin får samtal från norska travtränare. Foto: Mikael Solberger

Den norska travsporten tävlar inte alls för dagen på grund av coronaviruset.

Det innebär att flera norska travtränare vill etablera filialer och tillhöra Årjängstravet. Först ut är Stian Eilefsen som redan har boxar i Koppom.

Stian Eilefsen är en trogen gäst på travbanorna i Värmland och nu kommer besöken att öka än mer. I Koppom har han sju boxplatser med en möjlighet till utöka till tio.

Det är en stor möjlighet att Eilefsens flytt är den första av ett flertal för norska travtränare till Värmland. Vi har redan berättat att Färjestad har ett par namn på gång och detsamma gäller för Årjäng.

– Jag har haft kontakt med våra medlemmar för att kartlägga hur många lediga boxplatser det finns i området utanför travbanan så att jag kan hjälpa till och förmedla när tränare hör av sig. Det händer då och då att de gör det. Det finns en hel del boxar lediga, vi har fått in cirka 40 platser totalt, berättar Årjängs travbanechef Johanna Karlin.

Kontakt med många

Den norska travsporten hade det ekonomiskt jobbigt redan från början om man jämför med den svenska och det totala tävlingsstoppet gör det såklart än mer jobbigt för de professionella travtränarna.

– Det är många väntar på vad som händer med den norska travsporten framöver. Det ska snart komma ett besked om de får köra igång igen eller inte. Blir det ett negativt besked tror jag att ännu fler kommer att höra av sig till oss, säger Karlin.

Och fortsätter.

– I nuläget har jag kontakt med cirka fem tränare, men vill inte berätta vilka det handlar om innan allt är klart.

Enligt våra uppgifter är en av tränarna som vill öppna en filial i Årjäng en av de största i Norge.

Artikeltaggar

Årjängs travbanaJohanna KarlinTrav

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.