• idag
  20 okt
  • Vind
   5 m/s
  • Vindriktning
   S
  • Nederbörd
   3.4 mm
 • onsdag
  21 okt
  10°
  • Vind
   4 m/s
  • Vindriktning
   O
  • Nederbörd
   2.5 mm
 • torsdag
  22 okt
  10°
  • Vind
   4 m/s
  • Vindriktning
   SV
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • fredag
  23 okt
  • Vind
   3 m/s
  • Vindriktning
   V
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • lördag
  24 okt
  • Vind
   2 m/s
  • Vindriktning
   SV
  • Nederbörd
   0.0 mm

The Strokes - En dag på jobbet

Skivor
PUBLICERAD:
The Strokes lånar friskt.
Foto: Pressbild

The Strokes

The New Abnormal
(RCA)

Det är sju år sedan senaste fullängdaren från the Strokes. Titeln på albumet känns oerhört förebådande i dessa pandemitider och texterna har lite mer tyngd än tidigare. Det känns ändå ibland som text och sång kopplats bort från resten av den musikaliska processen, att Julian Casablancas fått ett Strokeskomp att sjunga till.

Flera av låtarna lånar friskt av andra hits. Bad Decisions refräng är oerhört lik Dancing With Myself (Billy Idol) och Ode To The Mets lånar kompet från Bad Romance (Lady Gaga). Frågan är varför välmeriterade låtskrivare som Casablancas och Albert Hammond Jr inte kan bättre. I Eternal Summer och At The Door har sången fogats samman med gitarrer och synt, vilket är spännande, men också lite märkligt. The Adults Are Talking räddar betyget den här gången.

Bästa låt: The Adults Are Talking

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.