• idag
  31 maj
  20°
  • Vind
   2 m/s
  • Vindriktning
   NO
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • måndag
  1 juni
  20°
  • Vind
   3 m/s
  • Vindriktning
   O
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • tisdag
  2 juni
  20°
  • Vind
   3 m/s
  • Vindriktning
   S
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • onsdag
  3 juni
  15°
  • Vind
   2 m/s
  • Vindriktning
   O
  • Nederbörd
   0.0 mm

Svartkonst - Svärtad perfektionism

Skivor
PUBLICERAD:

Svartkonst

Black waves
(TNO Recordings)

Redan på debutalbumet Devil’s blood från 2018 visade multiinstrumentella Rickard Törnqvists en extraordinär fingertoppskänsla för sin form av svärtad death metal. En känsla som verkar grundad i en genuin hängivelse till sitt hantverk.

På Black waves har Härnösandsbon spetsat till allt och kan mycket väl släppt årets vassaste album och en kommande klassiker. Plattan har ett energidopat driv som fängslar min uppmärksamhet och triggar mig till efterlängtade återbesök. Hela utförandet genomsyras av en perfektionistisk nerv där ingenting tycks lämnas åt slumpen, vilket gör det hela än mer imponerande. Musiken råa innanmäte är inkapslad i ett svärtat hölje, men trots den sotade fernissan finns det ändå ett subtilt sväng och en kreativ elegans som gör skivan ytterst lättlyssnad. En hårfin balans som inte kan beskrivas i ord utan måste upplevas aktivt.

Det här är det mest kompletta alster jag hört på länge.

Bästa låt: I am the void

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.