Sam Florian: "En av de absolut bästa zombiefilmerna"

Publicerad:
Sam Florian tipsar om zombiefilm. Foto: Carl Edlom

Under artistnamnet Sam Florian gör värmlänningen Simon Öman popmusik som når lyssnare världen över. Nu är han aktuell med sin senaste singel "Moods".

Thundercats nya album är en favorit.
Thundercats nya album är en favorit. Foto: Winslow Townson

– Ett album: Thundercat - "It Is What It Is". Sprillans nytt album från en av mina favorit-indie-funkare, Thundercat. Funkjazziga basgångar möter smittande falsettmelodier i ett lo-fi-format som gifter sig enormt bra. Finns på vinyl och streamas på Spotify eller Apple Music.

Trainspotting-regissören Danny Boyle (t v) och författaren Alexi Garland bakom filmen "28 dagar senare".
Trainspotting-regissören Danny Boyle (t v) och författaren Alexi Garland bakom filmen "28 dagar senare". Foto: HENRIK MONTGOMERY

– En film: "28 dagar senare". En av de absolut bästa zombiefilmerna enligt mig, den kom 2002. Alex Garlands zombieklassiker utspelar sig i London där vi får följa huvudkaraktären Jim när han vaknar upp i ett övergivet sjukhus efter en trafikolycka. Jim upptäcker snart att allt inte är som det ska och flyr för sitt liv när han blir jagad av köttätande zombier.Finns att hyra på bland annat Viaplay.

3 tips från Hederos: "Supersmarta, jättegrova men hjärtevarma komedier"

– Livestream: Feverish_club på Twitch.tv. Skivbolaget och underhållningsbolaget Feverish har börjat sända bland annat livespelningar och tarotkortsläsning live på streamingsidan Twitch. Superkul och bra initiativ nu när många isolerar sig men ändå vill se livemusik. Datum för sändningar hittas på deras Instagramprofil @feverish.club.

Artikeltaggar

LondonMusikNöje/KulturPop och rockSam FlorianSpotify

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs vidare