Mats Ronander - Stabil rockmotor

Skivor
PUBLICERAD:

Det är 19 år sedan den senaste skivan med Mats Ronander men det märks knappt – på gott och ont låter han ungefär som sist.

Han är av den gamla stammen, vilket skivan till stora delar en berättelse och ett vittnesmål om; det är rock, funk, blues och ballader utan syntetiska tillsatser och musik som gör sig bäst när den lever i stunden.

Få har en stabilare rockmotor än Malla men allra bäst är han faktiskt den här gången i balladerna, som Avenue Junot och Farväl till blues, där hans röst hittar helt nya lägen. Malla känns alltså igen, men det låter ändå piggt och fräscht och det finns till och med en och annan låt med klar potential för radiospelningar. Luft under vingarna, till exempel, med Sanne Salomonsen som gäst eller den av Mauro Scocco specialskrivna pärlan En liten stund i solen.

En habil skiva och framförallt är det fint att konstatera att Mats Ronander är kvar i matchen.

Bästa låt: Avenue Junot

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.