Hoppa till huvudinnehållet

Färjestad värvar stor målvaktstalang

Publicerad:
Jesper Eliasson ingick i den svenska JVM-truppen 2020.
Jesper Eliasson ingick i den svenska JVM-truppen 2020. Foto: Erik Simander/TT

Nu är det bekräftat att FBK plockar in målvaktslöftet Jesper Eliasson, 20.

Han kommer närmast från spel i allsvenska Almtuna.

– En investering för framtiden. Jesper är en stor talang som besitter de egenskaper vi letar efter i en målvakt, säger målvaktscoachen Maciej Szwoch i ett utskick.

Det var i förra veckan som Sportbladet skrev om att övergången var i hamn och att det enligt tidningens uppgifter handlade om ett tvåårskontrakt.

I ett mejl till sina medlemmar bekräftar nu FBK att det stämmer.

– Det är jättekul att få skriva på för en SHL-klubb. Ska också bli intressant att få ta del av ”Maskens” kunskaper igen. Jag träffade honom på en camp när han var i Modo så jag känner honom sedan den tiden, säger Eliasson i utskicket.

Den gångna säsongen spelade 20-årige Eliasson för Almtuna – på lån från Växjö – och noterades för 25 matcher och 88.7 i räddningsprocent.

Dessutom var han med i den svenska JVM-truppen där Hugo Alnefelt var förstekeeper.

– Jag träffade Jesper när han var 14 år och har följt hans utveckling sedan dess. Tanken med Jesper är att han ska göra en ”Adam Werner”, det vill säga lånas ut till en allsvensk klubb och där få mycket speltid, säger Maciej Szwoch i utskicket.

Eliasson om upplägget:

– Visst vill man stå i SHL direkt, men det är många målvakter som haft samma upplägg och som senare kommit in i SHL. Att spela mycket är ju bra för den egna utvecklingen.

Noterbart är även att Eksjöfostrade Eliasson är draftad av Detroit Red Wings. Han valdes i tredjerundan 2018 som nummer 84 totalt.

– Det blir nu hans första år som senior och att ta ytterligare en säsong i allsvenskan är väldigt bra för hans utveckling. Han har funnits med i landslagssammanhang både på J18- som J20-nivå och han är som person väldigt obrydd och står stadigt med båda fötterna i marken. Det är en stor talang som vi nu får äran att rå om, säger Szwoch.

Artikeltaggar

Färjestad BK HerrIshockeyJesper EliassonMaciej SzwochSHL

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.