Hoppa till huvudinnehållet

Drömvinst på V86 – ett system vann 19,8 miljoner

Publicerad:
När Vera Spiro och Ulf Ohlsson spurtade hem V86-8 stod det klart att ett system blev ensamt med åtta rätt.
När Vera Spiro och Ulf Ohlsson spurtade hem V86-8 stod det klart att ett system blev ensamt med åtta rätt. Foto: Maria Holmén TR Bild

Det var en jättepott att spela om på V86 under onsdagskvällen och efter flera rejäla överraskningar blev ett system ensamt med åtta rätt.

En av skrällarna ordnade Carl Johan Jepson i V86-1 med Frode Hamres Pantani.

Det är närmast hysteri när det gäller spel på trav för dagen. Dels för att det är en av få sporter som är i gång, men också för att man är inne i en period med jackpots och V75 hela påskhelgen.

På onsdagskvällen var det jackpot på V86 och ett system tog hela åttarättspotten. Systemet var inlämnat i Västra Götaland och kostade 864 kronor med en spik. Den totala vinsten blev 19 815 192 kronor, vilket är den nästa högsta vinsten på spelformen genom tiderna!

Det blev ett bra värde redan efter V86-1 när Carl Johan Jepson slog till med Pantani. Efter ett lopp i ett hårt tempo kom Pantani med en rejäl avslutning från kön och avgjorde säkert mot Tiger Face.

Vassa spurter

Men det fanns större överraskningar än Pantani i omgången då Hip Hip Hurray och Vera Spiro ordnade varsin jätteskräll efter vassa spurter.

Hip Hip Hurray låg sist in på upploppet men hann fram till seger med Gustav Johansson längst ut i banan.

I V86-8 såg segerstriden ut att stå mellan Ilenna Bonanza och Opalis in på upploppet. Den sistnämnde kopplade greppet men galopperade kort senare. Då dök i stället Vera Spiro upp med en rapp spurt och hann fram till seger.

Den sportsliga höjdaren under kvällen var Dartster F:s lopp här blev det favoritseger från spets av Perfect Spirit före Ferrrari B.R. som var mycket bra som tvåa.

Lätt för Aramis

Innan V86-loppen på Åby gjorde topphästen Aramis Bar sin första start som fyraåring. Det var endast fyra hästar till start men det blev ändå rejäl körning mitt i loppet då Robert Bergh svarade ledningen med Conrads Janne när Björn Goop attackerade.

Ut på den sista långsidan galopperade Conrads Janne och då var Aramis Bar, som ägs av Peter Forsberg, så ensam på banan som en häst kan vara i ett travlopp och vann på tiden 14,4/2 160 meter. I samma lopp galopperade Amelie Grif tidigt och var trea i mål.

Det reds även ett montélopp och här avslutade Stardust Melody vasst för Sofia Adolfsson som tvåa.

Artikeltaggar

ÅbyBjörn GoopCarl Johan JepsonPeter ForsbergRobert BerghSolvallaTravV86

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.