Ant Wan - Lågmält men jämntjockt vemod

Skivor
PUBLICERAD:

Ant Wan är från bostadsområdet Råby i Västerås. Jag har aldrig varit där, men just namnet Råby låter lika hårt som Västerås låter sömnigt. 724 är ett album som har ena benet i den klassiska hip hop-strukturen med tuffa uppväxtskildringar från gatan, och det andra i lågmält svenskt vemod. Det känns både som musik sprungen ur Råby, och Västerås.

När Ant Wan är som bäst är det väldigt suggestiva berättelser om svåra uppväxtförhållanden, trasiga människor och onda cirklar som är svåra att bryta. Men det är också en väldigt jämntjock skiva som drunknar i sitt rikliga bruk av röstfilter. Melodierna tenderar att rinna ut i en diffus dimma. Bitvis skarpt och engagerande, men med en hel del transportsträckor mellan de verkliga höjdpunkterna.

Bästa låt: Gango

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.

REKOMMENDERAT FÖR DIG