Hoppa till huvudinnehållet

Wermlandsoperan ställer in allt i vår och stuvar om hösten

Publicerad:
Coronakrisen påverkar inte bara vårsäsongen på Wermlandsoperan, utan berör nu också höstens planer.
Coronakrisen påverkar inte bara vårsäsongen på Wermlandsoperan, utan berör nu också höstens planer. Foto: Anders Hanson

Wermlandsoperan tvingas nu ställa in hela vårterminen, ända fram till sommaren. Då ryker både succémusikalen Måndag hela veckan och maratonkonserten Beethoven X 17. Också höstens stora operasatsning berörs.

"Vi ställer in resterande föreställningar av musikalen Måndag hela veckan, Klassisk lördag-konserten Operapärlor, Operahögskolan i Stockholms gästspel samt slutligen maratonkonserten Beethoven X 17, vilken skulle ha spelats 24 och 27 juni."

Så lyder beskedet som Wermlandsoperan nu gått ut med. Och det slutar inte där.

Virusproblematiken gör att också höstens industribarockopera Eurydike skjuts på framtiden och Måndag hela veckan kommer inte att återupptas till hösten.

Enligt pressmeddelandet planeras i nuläget för en ny repertoar för hösten.

– Verkligheten kommer alltid vara viktigare än fantasins verklighet. Jag hoppas därför att höstens verklighet kommer göra det möjligt för oss att kunna bjuda in vår publik till vår värld av musik och teater igen. Vi ser fram mot alla dessa möten med glädje och tillförsikt, kommenterar opera- och orkesterchef Ole Wiggo Bang.

Operachefen: "En helt omöjlig situation"

Artikeltaggar

CoronavirusetKarlstadLudwig van BeethovenMusikalerNöje/KulturOle Wiggo BangOperaWermlandsoperan

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.