Hoppa till huvudinnehållet

Sunne: Framskjuten bygglovsprocess för Icas bygge på Stora torget

Publicerad:
Reporter Dan Enwall
Dan Enwall
dan.enwall@fryksdalsbygden.se
En justering har gjorts när det gäller tidplanen för Icas planerade bygge på Stora torget i Sunne. Bygglov ska nu beviljas och ha vunnit laga kraft senast den 20 december.
En justering har gjorts när det gäller tidplanen för Icas planerade bygge på Stora torget i Sunne. Bygglov ska nu beviljas och ha vunnit laga kraft senast den 20 december. Foto: Dan Enwall

Datumet för bygglov för Icas planerade bygge på Stora torget flyttas fram till den 20 december. Det beslutades när kommunstyrelsen i Sunne sammanträdde i Frykensalen på tisdagen.

Dagen började med ett extra möte i allmänna utskottet där frågan om Ica-bygget behandlades varpå ärendet sedan togs upp i kommunstyrelsen.

Det har nu tagits fram ett förslag till köpekontrakt, vilket bland annat innebär att Sunne kommun överlåter och säljer den mark som krävs för bygget på Stora torget till exploatören Sunne Matmarknad (Ica BBB). Köpeskillingen är 2,5 miljoner kronor.

Sunne Matmarknad har en markreservation på Stora torget där man avser att bygga en butik med bostäder ovanpå. Markreservationen har gjorts genom ett markanvisningsavtal och senare ett genomförandeavtal. Det sistnämnda ersätts nu med nämnda köpekontrakt. Men en justering har gjorts när det gäller tidplanen. Bygglov ska beviljas och ha vunnit laga kraft senast den 20 december.

– Innan skulle exploatören komma in med bygglovsansökan i en tidigare fas och lägga en handpenning. Men diskussionerna har gått kring försäljningen av fastigheter med mera och man har bett om tid att se över sina möjligheter, säger kommunalrådet Tobias Eriksson (S) som dock betonar att projektet är i gång.

– Exploatören har sålt en del av de lägenheter man vill ha sålda, men har en bit kvar, vilket bland annat kan hänvisas till coronaviruset. Det är ju så att mycket stannar av nu, säger Tobias Eriksson.

Tillträde till marken ska ske senast den 30 december.

Kommunstyrelsen beslutade också bland annat att säkerhetssamordnaren Mats Jansson utses till säkerhetsskyddschef och att den nya gatan på bostadsområdet Torvnäs/Solbacka får namnet Solbacken.

Artikeltaggar

NyheterSunneSunne kommunTobias Eriksson

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.