Gudstjänster i Karlstads pastorat även denna påsk

Nyheter | Coronaviruset
UPPDATERAD:
PUBLICERAD:
Påsken firas i Karlstads kyrkor även denna påsk.
Foto: Magnus Aronson / Ikon
För många trogna kyrkobesökare kan det just nu vara svårt att lämna hemmet, men Svenska Kyrkan i Karlstads pastorat fortsätter att fira gudstjänst i påsk, oavsett om församlingen kan närvara eller inte.

I ett pressmeddelande skriver Svenska Kyrkan att det finns en trygghet i att vissa saker inte upphör.

Riktlinjerna med anledning av covid-19 som innebär att fler än 50 personer inte får samlas på ett ställe har inte varit svåra att följa, eftersom färre kommer till kyrkans gudstjänster. I kyrkan brukar det som bekant även finnas gott om plats att sitta på ett säkert avstånd till varandra.

Domprost Harald Cohén förklarar i pressmeddelandet att det trots allt är viktigt att gudstjänster firas.

– Vi firar gudstjänst både för de som är där och för alla dem som nu inte kan närvara. I gudstjänsten inkluderas vi alla oavsett om vi är där på plats i kyrkan, via internet eller tv, eller bara med genom våra innersta tankar.

Sänder live

I påsk kommer gudstjänsterna att genomföras som vanligt med få undantag. Kyrkan kommer att se till att reglerna för antal tillåtna människor i lokalen, hygien och avstånd följs.

För de som inte kan delta på plats kan följa gudstjänsten från Karlstads domkyrka live på webben och via radio. De kan även ses i efterhand.

– Även om vi inte rent geografiskt kan vara på samma plats just nu kan vi genom sändningarna ändå känna gemenskap, fortsätter Harald Cohén.

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.