Hoppa till huvudinnehållet

Gudstjänster i Karlstads pastorat även denna påsk

Publicerad:
Påsken firas i Karlstads kyrkor även denna påsk.
Påsken firas i Karlstads kyrkor även denna påsk. Foto: Magnus Aronson / Ikon

För många trogna kyrkobesökare kan det just nu vara svårt att lämna hemmet, men Svenska Kyrkan i Karlstads pastorat fortsätter att fira gudstjänst i påsk, oavsett om församlingen kan närvara eller inte.

I ett pressmeddelande skriver Svenska Kyrkan att det finns en trygghet i att vissa saker inte upphör.

Riktlinjerna med anledning av covid-19 som innebär att fler än 50 personer inte får samlas på ett ställe har inte varit svåra att följa, eftersom färre kommer till kyrkans gudstjänster. I kyrkan brukar det som bekant även finnas gott om plats att sitta på ett säkert avstånd till varandra.

Domprost Harald Cohén förklarar i pressmeddelandet att det trots allt är viktigt att gudstjänster firas.

– Vi firar gudstjänst både för de som är där och för alla dem som nu inte kan närvara. I gudstjänsten inkluderas vi alla oavsett om vi är där på plats i kyrkan, via internet eller tv, eller bara med genom våra innersta tankar.

Sänder live

I påsk kommer gudstjänsterna att genomföras som vanligt med få undantag. Kyrkan kommer att se till att reglerna för antal tillåtna människor i lokalen, hygien och avstånd följs.

För de som inte kan delta på plats kan följa gudstjänsten från Karlstads domkyrka live på webben och via radio. De kan även ses i efterhand.

– Även om vi inte rent geografiskt kan vara på samma plats just nu kan vi genom sändningarna ändå känna gemenskap, fortsätter Harald Cohén.

Artikeltaggar

CoronavirusetGudstjänsterHarald CohénKarlstads domkyrkaKarlstads kommunNyheterPåskSvenska kyrkan

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.