• idag
  26 sep
  13°
  • Vind
   5 m/s
  • Vindriktning
   NO
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • söndag
  27 sep
  16°
  • Vind
   6 m/s
  • Vindriktning
   NO
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • måndag
  28 sep
  19°
  • Vind
   3 m/s
  • Vindriktning
   NO
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • tisdag
  29 sep
  16°
  • Vind
   2 m/s
  • Vindriktning
   O
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • onsdag
  30 sep
  16°
  • Vind
   2 m/s
  • Vindriktning
   O
  • Nederbörd
   0.0 mm

Bubbel från Byrån: Hårda tag mot stora portioner

Signerat
PUBLICERAD:
Har man åkt med Stockholms tunnelbana i rusningstrafik är det svårt att imponeras över hyckleriet att hockeyn och konserterna ska ställas in men folk får trängas så mycket de vill bara de åker kollektivt, skriver Byrån.
Foto: Stina Stjernkvist/TT
Det är onekligen en lockande tanke att Lidovägen på Lidingö, där kinesiska ambassaden ligger, skulle kunna bli Gui Minhais väg, skriver Byrån.

Världens länder tävlar om hårda bandage. Sakta har förbudet mot folksamlingar i allt fler länder skärpts till att här och var landa på max två personer. Byrån undrar vilket land som tar nästa steg? Som högst en vuxen och en halvportion på gatan samtidigt.

Hälsokur i tunnelbanan?

När regeringen förbjöd folksamlingar större än 500 personer gjordes undantag för kollektivtrafiken. Har man åkt med Stockholms tunnelbana i rusningstrafik är det svårt att imponeras över hyckleriet att hockeyn och konserterna ska ställas in men folk får trängas så mycket de vill bara de åker kollektivt.

Det är bara att hoppas på att oppositionen griper tillfället att inte bara ta bort flygskatten utan också vägtullar, bussfiler och miljözoner i huvudstaden så att stockholmarna får chans att resa lika smittfritt i bilen som alla andra i resten av landet.

Sjukare förr

Coronaoron sprider sig som en löpeld över landet. Och den som verkligen vill komma i smittostämning rekommenderas filmklassikern ”Det sjunde inseglet”, som nu finns på SVT Play. Den levererar 90 minuter av pest och död. Lagom till eftertexten noterar Byrån att det faktiskt var värre förr.

Vägval för Kina

I Prag har torget framför den ryska ambassaden döpts efter den mördade ryske regimkritikern Boris Nemtsov. Det är något för Sverige att inspireras av. Även om gator och torg som huvudregel inte ska namnges efter ännu levande personer är det onekligen en lockande tanke att Lidovägen på Lidingö, där kinesiska ambassaden ligger, skulle kunna bli Gui Minhais väg.

Laddad gubbe

Bomblarmet gick för en tid sedan på det nedlagda kärnkraftverket Barsebäck. En dynamitgubbe hade hittats i ett rum i källaren. Väl på plats kunde polisen konstatera att det var deras egen laddning, troligen kvarglömd för tiotalet år sedan. Byrån är mest glad att det var polisen själv som hittade den och inte buset.

Svenska Nyhetsbyrån

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.