Hoppa till huvudinnehållet

Snackhästen levererade direkt

Publicerad:
Maestro Zon debuterade i Årjäng under söndagen och ordnade en känslosam seger för Michael Larsson.
Maestro Zon debuterade i Årjäng under söndagen och ordnade en känslosam seger för Michael Larsson. Foto: Lennart Kihlman

Med ett kvallopp på 16,4 har treårige Maestro Zon blivit en snackhäst i travkretsar.

Under söndagen var det dags för debut i Årjäng och det blev, som väntat, seger direkt.

– Jag är jättenöjd och det här var en känslosam seger för mig, berättar Michael Larsson.

Maestro Zon var med i det allra första loppet för säsongen i Årjäng och det innehöll två extremt bra debutanter då även den treårige norske gästen Thai Daenerys visade sig vara en klar plusvariant.

Maestro Zon öppnade snabbt från sitt tredjespår i volten men Björn Goop bakom Thai Daenerys svarade inledningsvis och det var först en bit efter den första kurvan som Michael "Håson" Larsson kunde köra sig till ledningen.

Maestro Zon och Thai Daenerys var sedan långt före de övriga hästarna i loppet och Maestro Zon vann till slut säkert på tiden 16,8/2 140 meter voltstart.

– Han var jättefin även om han var lite mer tittig och nyfiken i dag än vad han var i kvalloppet. Jag är jättenöjd för när loppet kördes var inte banan så snabb, den här insatsen motsvarar en 15-tid om man jämför med hur banan var på Färjestad när Maestro Zon kvalade. Nästa start blir om ett par veckor, berättar Larsson.

Hedrar bortgången vän

Även om Maestro Zon är en speciell häst så var det andra saker som rörde "Håson" den här dagen.

– Det är mycket känslor kring den här segern då flickvännen till en av mina bästa kompisar tragiskt gick bort i veckan. Det var tack vare henne som Maestro Zon hamnade i min träning så den här segern vill jag tillägna henne.

Trippel för Hultman

Den store segerherren den här premiärdagen blev Marcus Hultman som tog en trippel och det var sannerligen inga straffsparkar då oddsen var 17,55, 35,52 och 55,53!

Två av vinsterna kom inom V5, som var extremt svårt då 30 system fick tre rätt.

Fairyman kom ner i rygg på ledande Valborg Marje och efter att det blivit fritt i god tid innan den sista kurvan vann Fairyman knappt men säkert före Jamil Cortina.

I V5-avslutningen körde Hultman Victoria åt Mats Andersson och från spets tog hon sin första seger i det tionde försöket.

Före V5-spelet vann Hultman men Marcus Carlsson-tränade Sara Palema, som spurtade till en lätt seger från tredje par utvändigt.

Lyckad varning

Nelly Jernbergs Trull Tundra varnade vi för i V5-tipsen då hon hade varit bra vid istrav. Det såg lite problematiskt ut i utgången av den näst sista kurvan när Troll Tundra bröt ut ett spår och tappade fart för Tom Horpestad, men hon hittade stilen snabbt och via en rejäl avslutning avgjorde hon mot Mine Lotta på upploppet.

Gunnar Kylén fick inte vinna med Mine Lotta men han tog revansch i loppet efter med Christer Niklassons Västerbo Loire. Från tredje par utvändigt blev det fritt i den sista kurvan och Västerbo Loire vann knappt före Symphonie Teemer till oddset 80,50!

I V5-1 vann Ribot och Ole Johan Östre från spets och från samma position vann Botox och Björn Goop lopp tre.

.

Artikeltaggar

Årjängs travbanaBjörn GoopMarcus HultmanMichael LarssonTom HorpestadTrav

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.