Hoppa till huvudinnehållet

Tufft för Harrys i coronakrisen

Publicerad:
Många restauranger har det tufft under coronakrisen. Harrys i Karlstad har tappat drygt halva omsättningen. Foto: Leif R Jansson / TT

Restaurangkedjan Harrys Pubar AB har påbörjat en företagsrekonstruktion. Det skrev Göteborgs-Posten på fredagen.

Puben i Karlstad berörs inte av rekonstruktionen - men även den har det tufft.

– Vi har tappat drygt halva omsättningen, säger delägaren Christer Arnesson.

Coronaviruset slår stenhårt mot all restaurang- och besöksnäring. Nu rapporterar gp.se att Harrys Pubar AB med huvudkontor i Göteborg inleder företagsrekonstruktion.

– Vi har drabbats väldigt hårt av coronan, men vi ser ljust på framtiden trots att vi har hamnat i den här situationen. Vi tror jättemycket på Harrys som varumärke, säger Harrys vd Helena Ahldén till gp.se.

Konceptet Harrys drivs dels av fristående franchisetagare och dels av bolaget Harrys Pubar AB självt. Harrys i Karlstad tillhör de fristående franchisepubarna och ingår inte i rekonstruktionen. Men även Harrys i Karlstad lider av coronakrisen.

– Det är tufft, riktigt tufft, säger Christer Arnesson.

– Vi har i princip inga gäster alls.

Som flera andra restauranger har man börjat servera take away-rätter, i ett försök att rädda en del av omsättningen. Men det kompenserar bara för en mindre del av förlusten nu när människor inte går ut och träffas på krogen längre.

Kommer permittera

Restaurangen har sju fast anställda.

– Vi har inte sagt upp någon fast anställd personal men vi har sagt upp all extrapersonal och vi kommer att behöva permittera personal, säger Christer Arnesson.

Hur länge klarar ni den här krisen?

– Det är jättetufft läge nu, men vi tänker inte ge oss. Vi tror och hoppas att fler går ut på uteserveringar nu när det blir varmare.

Artikeltaggar

CoronavirusetHarrysKarlstadKrogarNäringsliv

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.