De delade ut bakelser och böcker till särskilda boenden

Nyheter | Coronaviruset
UPPDATERAD:
PUBLICERAD:
De delade ut bakelser och böcker. Från vänster, Anna Öhgren Bodén, Fryksdalens sparbank, Åsa Gertling, kultur och näringsliv Sunne kommun, Annette Jonsson och Annika Westerdahl, Hagen och Anders Bäckman, Fryksdalens sparbank.
Foto: Sunne kommun
Fryksdalens sparbank tillsammans med Kultur och näringsliv på Sunne kommun levererade bakelser, böcker och pussel till kommunens särskilda boenden under onsdagen. På Sunne kommuns särskilda boenden Hagen, Salla, Sjövik och Brogården är nu inga besök tillåtna på grund av coronaviruset, vilket minskar möjligheten för både aktiviteter och samvaro.

– Vi vill bidra till en liten guldkant på tillvaron till våra äldre som lever här och som inte får ta emot några besök på grund av spridningen av Covid-19. Tillsammans med våra lokala bagerier, bokhandeln och Sunne kommun kunde vi fixa det här snabbt, säger Anders Bäckman, vd på Fryksdalens Sparbank.

Eftersom inga besök är tillåtna levererades bakverken och böckerna till personalen utanför boendena. På Hagen mötte Annette Jonsson och Annika Westerdahl som jobbar på boendet upp i utanför entrén.

– Vi är jättetacksamma för det här. Vi har pratat om det här halva dagen i dag, säger Annette.

– När mina kollegor kläckte den här idén om fika till särskilda boenden så var det så självklart att det var så vi skulle göra! Att vi snabbt kunde erbjuda några av de privatpersoner som drabbas hårdast av denna kris en liten ljusglimt i isoleringen och samtidigt stötta den lokala handeln tillsammans med den lokala banken visar ju på hur fint det här samhället är när vi hjälps åt tillsammans. Och hur kulturen spelar en viktig roll i en tid av isolering och oro, säger Kristina Lundberg, kultur och näringslivschef Sunne kommun.

Insänt av: Kultur och näringsliv och Fryksdalens sparbank

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.